آمریکا، یک مقام سابق و دو نهاد سودانی را به دلیل تضعیف روند صلح تحریم کرد

ساختمان وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا

وزارت امور خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه ششم مهر، اعلام کرد که تحریم‌هایی علیه یک وزیر سابق دولت سودان و دو شرکت که در درگیری‌های چند ماهه با ارتش سودان نقش داشته‌اند، وضع شده است.

بر اساس بیانیه این وزارت‌خانه، تحریم به دلیل «نقش‌ آنها در تضعیف صلح، امنیت، و ثبات سودان» انجام شده است.

وزارت‌ امور خارجه ایالات متحده گفت که در این ارتباط، محدودیت‌هایی در صدور روادید وضع شده است.

این بیانیه می‌گوید: علی کرتی، دبیرکل گروه اسلام‌گرای افراطی «جنبش اسلامی سودان»، تحریم‌ شده است.

علی کرتی، وزیر خارجه دولت عمر البشیر بود و پس از سرنگونی رژیم او، رهبری تلاش‌ها برای تضعیف دولت پیشین غیرنظامیان و از مسیر خارج کردن روند توافق موسوم به «توافقنامه سیاسی چارچوب» را بر عهده داشت.

تحریم‌های اعمال‌شده توسط وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، تمامی دارایی‌های متعلق به شرکت‌ متعلق به علی کرتی، در سودان و یک شرکت نظامی به نام «آویا ترید ال‌ال‌سی» در روسیه را مسدود می‌کند.

بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا می‌افزاید که علی کرتی و دیگر مقامات رژیم البشیر، مانع تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع و از سرگیری گذار به دموکراسی در سودان می‌شوند.

این وزارت‌خانه در پایان بیانیه خود گفته است که همچنان به پاسخگو کردن مسئولان تضعیف روند گذار به دموکراسی و نقض حقوق بشر در سودان ادامه خواهد داد.

تلاش‌های ایالات متحده برای برقراری آتش‌بس و پاسخگو کردن ناقضان حقوق بشر در سودان در شرایطی ادامه دارد که طی روزهای گذشته، آژانس بهداشت سازمان ملل متحد از شیوع وبا و تب دنگی در شرق آن کشور خبر داده است.

همچنین ببینید: افزایش شیوع وبا و تب دنگی در شرق سودان؛ سازمان ملل: علاوه بر فقر و درگیری، تغییرات اقلیمی مقصر هستند

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، ۱۶۲ تن گه گمان می‌رود به وبا مبتلا باشند، در بیمارستان‌های استان «قضارف» سودان و سایر مناطق در مرز سودان با اتیوپی بستری شده‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، سازمان بهداشت جهانی گفت که ۸۰ مورد وبا تایید شده و ۱۰ تن بر اثر این بیماری که یک عفونت باکتریایی ناشی از غذا یا آب آلوده است، جان خود را از دست داده‌اند.

سازمان بهداشت جهانی ماه گذشته گزارش داده بود در شرایطی که فقر و درگیری همچنان از محرک‌های بیماری وبا در سراسر جهان هستند، وقوع طوفان‌های قدرتمند و باران‌های شدید و سیلاب‌های ناشی از تغییرات اقلیمی نیز به شیوع این بیماری دامن می‌زنند.