ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۵ شهریورماه تحریم جدیدی را علیه کشتیهایی که گاز روسیه را از ترمینال «ال ان جی ۲» قطب شمال در منطقه مورمانسک روسیه حمل میکنند، اعمال کرد.
بنابر اعلام وزارت امور خارجه آمریکا، این تحریم مالکان دو نفتکش ال ان جی «نیو انرژی» و «مولان» را هدف قرار میدهند، چرا که ثابت شده این دو نفتکش از روشهای فریبکارانه کشتیرانی، از جمله خاموش کردن سیستم شناسایی خودکار، برای بارگیری محمولههای گاز روسیه در قطب شمال که مورد تحریم ایالات متحده است، استفاده کردهاند.
این تحریم تازه در حالی وضع میشود که بررسیها نشان میدهد روسیه در بحبوحه تشدید تحریمهای غرب که مسکو را مجبور به ذخیره گاز در یک کشتی کانتینری بزرگ در قطب شمال کرده، در تلاش برای یافتن خریدار برای گاز طبیعی مایع خود است.
پروژه «ال ان جی ۲» قطب شمال قرار بود هر سال تقریباً ۱۹/۸ میلیون تن گاز مایع تولید کند تا عمدتاً در بازارهای آسیایی به فروش برسد و میلیاردها دلار برای «نواتک»، شرکت خصوصی که پروژه را اجرا میکند، و همچنین کرملین درآمدزایی کند.
کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده و متحدان آنها تحریمهای گستردهای را علیه روسیه به دلیل تهاجم نظامی به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ اعمال کردهاند، و کرملین همواره در این مدت به دنبال راههایی برای دور زدن این تحریمها بوده است.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، بهار ۲۰۲۴ به خبرنگاران گفت: «تلاشها برای بیرون راندن روسیه از بازارهای انرژی و روی آوردن به بازارهای گرانتر ادامه دارد، اما مسکو به دنبال راههایی برای غلبه بر این موانع و اقدامات غیرقانونی خواهد بود.»
این تحریمها باعث شده است جمهوری اسلامی که رابطه خوبی با روسیه داشته و در جنگ علیه اوکراین به مسکو کمک نظامی کرده، بتواند در این مورد هم کمکرسانی کند و تجربه چنددههای خود را در زمینه دور زدن تحریمها، در اختیار دولت ولادیمیر پوتین بگذارد.
همچنین ببینید: واگنر روسیه یا حزبالله؛ الگو برداری روسیه از جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریمها