معاون وزیر خارجه آمریکا: توافق اتمی ایران موجب تقویت ان.پی.تی شده است

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

معاون وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین الملل می‌گوید اگرچه جامعه جهانی نتوانست در ماه مه به اجماعی درباره اصلاحیه پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان.پی.تی) برسد، اما توافق جامع اتمی که اواسط ماه ژوئیه بین تهران و جامعه جهانی حاصل شد، موجب تقویت این رژیم حقوقی شده است.

به گفته رز گاتِمولر «ایران کشوری است که اگرچه جزو امضاکنندگان ان.پی.تی است، اما تدریجاً از اجرای مفاد آن فاصله گرفته بود و در حال طی کردن مسیر دستیابی به تسلیحات اتمی بود؛ بنابر این حصول توافق جامع هسته‌ای موجب تقویق رژیم حقوقی پیمان ان.پی.تی شده است.»

کنگره تحت کنترل جمهوریخوهان آمریکا، هم اکنون درحال بازبینی توافق جامع اتمی موسوم به برجام است که روز چهاردهم ژوئیه (۲۳ تیر ماه) بین ایران و شش قدرت‌های جهانی در شهر وین پایتخت وین به دست آمد.

کنگره آمریکا به موجب قانون ۶۰ روز از ۲۹ تیر ماه، فرصت دارد که توافق برجام را رد یا تصویب کند. در صورت رد توافق، رئیس جمهوری دموکرات ایالات متحده گفته است که آن تصمیم را وتو خواهد کرد. کنگره با دو سوم آرا می‌تواند وتوی باراک اوباما را لغو کند.

خانم گاتِمولر که به مناسبت هفتادمین سالگرد بمباران هسته‌ای ژاپن در جنگ جهانی دوم توسط کشورش به سر می‌برد، در ادامه سخنان خود افزود «در هفتادمین سالگرد این واقعه با توجه به اینکه این سلاح در این مدت طولانی در هیچ جنگی استفاده نشده است، به خودی خود میراث خوبی است. بازماندگان شهرهای هیروشیما و ناکازاکی نقش بسیار مهمی در ایجاد این درک که استفاده از این سلاح نتایج بسیار وحشتناکی دارد ایفا کردند و به نوعی تابویی در استفاده از آن به وجود آوردند.»

روز گذشته ده‌ها هزار نفر به احترام صدها هزار جان باخته بمباران اتمی شهر هیروشیمای ژاپن، در حالی که ناقوس در پارک ملی صلح به صدا در آمده بود، یک دقیقه سکوت کردند.

شینزو آبه نخست وزیر ژاپن، که کشورش همواره مجدانه به دنبال جهانی بدون تسلیحات اتمی است، در این مراسم خواستار جهانی عاری از تسلیحات اتمی شد.

بمباران اتمی ژاپن موجب تسلیم امپراتوری ژاپن، یکی از سه کشور آغاز کننده جنگ جهانی دوم، و پایان آن جنگ خونین شد.