آمریکا: با ایران مذاکره‌ای برای پرواز مستقیم نداشته‌ایم

این عکس در زمان سفر جان کری به اتریش برای اعلام توافق هسته ای گرفته شد که در مقابل وی، هواپیمای ایران ایر قرار دارد.

منابع آمریکایی احتمال راه اندازی خط پروازی مستقیم بین ایران و آمریکا را کم می دانند.

خبر مذاکره تهران و واشنگتن برای راه‌اندازی خط پروازی مستقیم بین ایران و آمریکا به عنوان اقدامی برای بازگشایی راه ارتباطی بین دو کشور، که برای بیش از سه دهه مسدود مانده است، روز یکشنبه به سرعت در رسانه‌های ایران پخش شد و با استقبال بسیاری از کاربران فضای مجازی روبرو شد.

اما تنها یک روز بعد از انتشار این خبر، دولت باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده انجام چنین مذاکراتی با تهران را رد کرد و احتمال راه اندازی خط پروازی مستقیم بین ایران و آمریکا را در آینده نزدیک بالا ندانست.

به گزارش نشریه فارین پالیسی، سم وربرگ از سخنگویان وزارت خارجه ایالات متحده با بیان این که "موضوعات مختلفی مثل قوانین آئین نامه‌ای و غیره وجود دارد که از ایجاد خط پروازی مستقیم بین ایالات متحده و ایران جلوگیری می‌کند،" گفت "این چیزی نیست که مد نظر ما باشد."

وی در ادامه تاکید کرد که اطلاعی از گفت‌وگوی مقام‌های آمریکایی با ایران در زمینه برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور ندارد.

خبرگزاری تسنیم روز یکشنبه در گزارشی نوشت، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران در حاشیه همایش "هوانوردی ایران ۲۰۱۶" از آغاز گفت‌وگو با آمریکا برای راه اندازی خط هوایی مستقیم بین تهران و واشنگتن خبر داده است.

بر اساس این گزارش، آقای آخوندی همچنین با اشاره به نیاز کشورش به ۴۰۰ فروند هواپیمای مسافربری برای مسیرهای برد میانی و بلند، از انجام گفت‌وگوهایی با شرکت آمریکایی بوئینگ برای خرید هواپیماهای نو خبر داد.

این در حالی است که در پی اجرای توافق جامع اتمی تیر ماه، رئیس جمهوری آمریکا مجوز فروش هواپیماهای مسافربری آمریکایی به ایران را صادر کرد و اجازه فروش هواپیمای مسافربری نو به ایران را به جان کری وزیر خارجه محول کرد.

روابط تهران و واشنگتن، به ویژه ارتباط مستقیم میان جان کری و محمدجواد ظریف همتای ایرانی او، در طول ماه‌های گذشته بهبود یافته و برخی راه‌اندازی خط پرواز مستقیم میان پایتخت‌های دو کشور را "اقدامی نمادین" از نزدیکی این دو کشور می‌دانند که ۳۶ سال است روابط دیپلماتیک ندارند.