لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۹

نیاز ایران به نوسازی ناوگان هوایی و ابهام قانونی غرب در پساتحریم


ایران پس از اجرای برجام و رها شدن از بند تحریم‌های غرب، در نظر دارد بیش از ۱۰۰ هواپیمای جت مسافری خریداری کند، طرحی که دو شرکت بزرگ هواپیماسازی جهان را برای فروش تعداد بیشتری از هواپیماها به رقابت واداشته است.

اما تاخیر در پاسخ به درخواست ایران نشان می دهد که این دو شرکت سرگرم بررسی وضع و ساختار پیچیده و نامعلوم اقتصادی و سیاسی ایران هستند تا در مورد زمان و نحوه فروش هواپیما به ایران تصمیم بگیرند.

مقامات ایران و غرب برآورد کرده اند که تهران برای احیای صنعت فرسوده مسافربری هوایی خود، دست کم در ده سال آینده نیاز به خرید ۴۰۰ فروند هواپیمای جت مسافری دارد که بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ فروند آنها را باید هرچه زودتر خریداری کند.

این امر شرکت های بوئینگ و ایرباس را که مدتی است با کاهش سفارش روبرو هستند، سخت تشویق و به وسوسه انداخته است. ولی مقامات بلند پایه شرکت بوئینگ می‌گویند ماه ها طول خواهد کشید تا بتوانند پس از برداشتن کلیه موانع قانونی، مقرراتی، حقوقی، سیاسی که هنوز تحت تحریم های آمریکا هستند، تعداد قابل ملاحظه ای هواپیماهای جت مسافری به ایران بفروشند.

دکتر احمد علوی استاد اقتصاد دانشگاه در سوئد می گوید، در ایران بسیاری هستند که تلاش می کنند سرمایه گذاران خارجی را جلب و اقتصاد کشور را بازسازی کنند و این تمایلی است که در شرکت های خارجی نیز به چشم می خورد، که متضاد با منافع برخی جناح های داخلی است.

با وجود آن که شرکت ایرباس نیز گفته است که پیش از گرفتن مجوز قانونی قادر به مذاکره برای فروش هواپیما به ایران نیست، یکی از رسانه های ایران به نقل از وزیر راه و شهرسازی گفته است که ایرباس توافق کرده تا ۱۱۴ هواپیما به ایران بفروشد.

تحلیلگران می گویند این درخواست های آشکار از شرکت های خارجی نشان می دهد که تهران از سرمایه گذاری های خارجی استقبال می کند و مصم است تا اقتصاد خود را بازسازی کند.

XS
SM
MD
LG