باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مجوز فروش هواپیماهای مسافربری آمریکایی به ایران را صادر کرد و اجازه فروش هواپیمای مسافربری را به جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا محول کرد.
فروش هواپیماهای مسافربری آمریکایی به ایران، چند دهه بود که تحریم شده بود.
باراک اوباما در حالی چنین اقدامی کرد که روز شنبه جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا، جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی در وین دیدار و گفتگو می کنند.
قرار است روز شنبه، آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارشی را منتشر کند که گمان می رود در آن آژانس تایید خواهد کرد که ایران به تعهدات خود در توافق جامع هسته ای عمل کرده است.
آمریکا و کشورهای اروپایی گفته اند که پس از آنکه آژانس تایید کند ایران به تعهدات خود عمل کرده، آنها نیز تحریم های هسته ای علیه ایران را برخواهند داشت.
وزیر راه: ایران به ۵۰۰ فروند هواپیما نیاز دارد
وزیر راه و شهرسازی ایران با اشاره به این که ایران در آستانه رفع تحریم ها است گفت شرکت ها باید برای نوسازی ناوگان خود برنامه ریزی کنند.
به گزارش ایرنا او روز شنبه در نشستی با دست اندرکاران صنعت حمل و نقل هوایی گفت اقتصاد صنعت هوانوردی کشور در وضعیت منفی است.
او از آمادگی برای تشکیل جلسه ای دیگر با ایرلاین ها برای بررسی مشکلات صنعت هوانوردی خبر داد و گفت: "امیدواریم در یک تا دو هفته آینده و با اجرای برجام وارد فضای جدیدی از تعامل با دنیا و به دنبال آن توسعه صنعت هوانوردی شویم."
او به شرکت های هواپیمایی توصیه کرد که دنبال اصول بازرگانی بروند تا بدهی خود به شرکت فرودگاه ها و شرکت پخش فراورده های نفتی بابت سوخت را پرداخت کنند.
دولت ایران ذوق زده نشود
یک عضو کمیسیون عمران مجلس ایران در همین راستا روز شنبه گفت کمپانی های هواپیماسازی در راستای توجیه مالی خود دنبال بازار بکر ایران هستند.
مهرداد بائوج لاهوتی در گفت و گو با خبرگزاری فارس ضمن اشاره به صدور مجوز فروش هواپیمای مسافری به ایران از سوی باراک اوباما به وزیر خارجه آمریکا گفت توصیه مجلس به دولت این است که "ذوق زده نشده و اصلا وارد عرصه خرید هواپیما نشود."
او گفت لازم است که خرید هواپیما به بخش خصوصی واگذار شود و دولت ناظر بر رعایت استانداردها در هنگام خرید باشد.
به گفته مهرداد بائوج لاهوتی کمپانی های هواپیماسازی "از تحریم های صنعت حمل و نقل هواپیمایی ایران رضایت نداشتند...زیرا نمی توانستند هواپیماهای خود را در بازار بزرگی مثل ایران بفروشند." به گفته او همین کمپانی ها امروز برای فروش هواپیما از ایران "مشتاق تر" هستند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس گفت در حال حاضر ۱۰۰ فروند هواپیماهای زمین گیر در ناوگان مسافری ایران است. بائوج لاهوتی گفت این بازاری بکر و بهترین فرصت برای کمپانی های هواپیماسازی است و ایران باید حداکثر امتیاز را از آن ها بگیرد.
او تاکید کرد که نوسازی ناوگان هوایی کشور با هواپیماهای نو انجام شود و ایرلاین ها دنبال هواپیمای کهنه نباشند.
تحریم های اقتصادی علیه ایران در ۳۵ سال گذشته مانع خرید ناوگان نو برای هواپیمایی ایران شده است و ایران با خرید هواپیماهای دست دوم با سن بیش از ۲۰ سال، صنعت هوانوردی خود را اداره کرده است.