نشست اندیشکده هادسن درباره نتایج انتخابات عراق؛ نقش سپاه و قاسم سلیمانی

در این نشست «جیمز جفری» سفیر سابق آمریکا در عراق، «مایکل پریجنت» تحلیلگر ارشد اندیشکده هادسن، «احمد خالد مجیدیار» از موسسه خاورمیانه و «بلال وهاب» از موسسه واشنگتن سخنرانی کردند.

اندیشکده هادسن در شهر واشنگتن روز سه شنبه میزبان نشستی درباره انتخابات اخیر عراق و نقش جمهوری اسلامی در آن بود.

عنوان این نشست «انتخابات در عراق: در انتظار تصمیم صدر و سلیمانی» بود.

در این نشست «جیمز جفری» سفیر سابق آمریکا در عراق، «مایکل پریجنت» تحلیلگر ارشد اندیشکده هادسن، «احمد خالد مجیدیار» از موسسه خاور میانه و «بلال وهاب» از موسسه واشنگتن سخنرانی کردند.

«مایکل پریجنت» تحلیلگر ارشد اندیشکده هادسن در این نشست گفت، قاسم سلیمانی به دنبال عدم ایجاد ائتلاف بین ائتلاف‌های مقتدی صدر، الحکمه (عمار حکیم) و نصر (حیدر عبادی) است، اما روی وفاداری مقتدی صدر نسبت به ایران هنوز سئوالاتی است.

وی افزود، ورود ائتلاف الفتح (هادی العامری- حشد الشعبی) به دولت عراق برای آمریکا مضر است و ایران می‌خواهد این اتفاق صورت بگیرد.

«جیمز جفری» سفیر سابق آمریکا در عراق نیز در این نشست گفت، به نظر می رسد ایران به دنبال دستیابی به یک ائتلاف بزرگی است که مانند نتایج قبلی انتخابات در عراق بتواند دست کم بر وزارتخانه های مهم کنترل داشته باشد.

وی افزود، همچنین وجود ائتلاف صدر در دولت عراق برای آمریکا مفید نیست. این دیدگاه در بین نظامیان آمریکایی بیشتر طرفدار دارد.

«خالد مجیدیار» از موسسه خاور میانه نیز گفت، ایرانی‌ها به دنبال عدم حضور صدر در دولت عراق هستند، زیرا ممکن است او درهای عراق را بر روی رقبای ایران، مانند عربستان و امارات، باز کند.

به گفته او، ایده ال، دولتی است که حشد الشعبی را وارد نیروهای رسمی عراق نکند، تا ایران بتواند از آنها آنطور که می خواهد استفاده کند. مقتدی صدر می خواهد این نیرو را در نیروهای رسمی ادغام کند.