کلینتون و ترامپ؛ تضاد بر سر اقتصاد و اتهام زنی بر سر شهرام امیری

مردم آمریکا ۹۲ روز دیگر در مورد فرستادن هیلاری کلینتون دموکرات یا دونالد ترامپ جمهوریخواه به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گیری خواهند کرد.

در این میان اعدام شهرام امیری دانشمند هسته ای ایران که در سال ۲۰۰۹ میلادی به آمریکا گریخته بود، نیز وارد جنگ تبلیغاتی نامزدان شد.

پنجاه مقام امنیتی و اطلاعاتی آمریکا که عمدتا جمهوریخواه هستند، در نامه سرگشاده ای که روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرده، آقای ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶، را از نظر شخصیتی و تجربه فاقد صلاحیت برای تصدی پست دانستند.

این گروه که شامل، تام ریج و مایکل چرتف وزرای پیشین امنیت داخلی، مایکل هایدن رییس پیشین سیا و آژانس ملی امنیت و جان نگروپونته معاون پیشین وزیر خارجه است.
این افراد بر این باورند که آقای ترامپ که هیچ پیشینه سیاسی در کارنامه کاری خود ندارد، در صورت ورود به کاخ سفید امنیت ملی کشور را به مخاطره می اندازد.

علاوه بر این گروه جمهوریخواه، سناتور سوزان کالینز به جمع دیگر قانونگذاران جمهوریخواهی پیوست که به آقای ترامپ رای نخواهند داد. او که یک جمهوریخواه میانه رو است در مقاله ای در روزنامه واشنگتن پست نوشته است که با گذر زمان، برایش مسجل شد که آقای ترامپ از توهین به افراد و عدم عذرخواهی از آنها دست برنخواهد داشت.

آقای ترامپ به داشتن موضعگیری جنجالی شهرت دارد. روز گذشته از خبر اعدام شهرام امیری، دانشمند هسته ای ایران، برای حمله لفظی به خانم کلینتون بهره برداری تبلیغاتی کرد.

وی در حساب توئیتری خود، که عمده موضعگیریهای خود را تاکنون مطرح کرده، نوشت که:"بسیاری از مردم می گویند که مقامات ایران با مطلع شدن از محتوای ایمیلهای درز کرده هیلاری کلینتون، دانشمندی را که به آمریکا کمک کرده بود، اعدام کردند."

در پاسخ به این اتهام، نیک میرل، سخنگوی کارزار تبلیغاتی خانم کلینتون در همان شبکه اجتماعی نوشت که "بسیاری از مردم وجود خارجی نداشته و ساخته تصورات او هستند."

آقای ترامپ که مهم ترین نقطه قوت خود را در احیای دوباره اقتصاد آمریکا عنوان کرده است، روز گذشته در یک کارزار تبلیغاتی در شهر صنعتی دیترویت، در جمع اعضای کلوپ اقتصادی دیترویت، گفت که رای به خانم کلینتون عملا رای به ادامه برنامه اقتصادی دولت اوباماست که منجر به افزایش مالیات بر قشر متوسط خواهد شد.

ترامپ گفت: "پیشنهادم کاهش کلی مالیات است، بویژه برای طبقه متوسط. با اجرای آن میلیون ها شغل جدید و با دستمزد خوب ایجاد می شود. از ثروتمندان سهم عادلانه ای از مالیات اخذ می شود ولی هیچیک از آنها آنقدر مالیات پرداخت نمی کنند که موجب از بین بردن مشاغل و یا حتی کاهش شود."

هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین آمریکا نیز در سخنانی در ایالت فلوریدا از برنامه فراگیر خود برای ایجاد اشتغال سخن گفت: "می خواهم رییس جمهوری باشم که اشتغال زایی کنم و حقوق ها را افزایش دهم؛ و در صد روز اول تصدی پست، با همکاری دو حزب بزرگترین برنامه اشتغال زایی پس از جنگ جهانی دوم را در کشور به اجرا خواهم گذارد."

در جدیدترین نظرسنجی که توسط دانشگاه مانموث منتشر شده، در رقابت چهار نامزد انتخابات پائیز آینده، هیلاری کلینتون با ۴۶ درصد جلوتر از بقیه است. آقای ترامپ با ۳۴ درصد، آقای جانسن نامزد حزب لیبرترین با هفت درصد و خانم استاین نامزد حزب سبز با دو درصد در تعقیب نامزد حزب دموکرات هستند.