ممنوعیت فروش ارز به دوتابعیتی‌ها و افراد مقیم خارج؛ دلار به ٣٢ هزار و ۸۰۰ تومان رسید

ارزش هر دلار آمریکا در ایران روز شنبه با عبور از قیمت ۳۲ هزار و ۸۰۰ تومان، به بالاترین ارزش خود در تاریخ کشور رسید. در این میان، بانک مرکزی صرافی‌ها را از فروش ارز مسافرتی به «افراد دوتابعیتی و کسانی که مقیم خارج ایران هستند» منع کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، ارز مسافرتی صرفا به افرادی تعلق می‌گیرد که ویزای توریستی یا مسافرتی داشته باشند و دوتابعیتی‌ها و افراد «مقیم خارج، مشمول دریافت ارز مسافرتی نمی‌شوند.»

همزمان شماری از اقتصاددانان در نامه‌ای هشدارآمیز به ابراهیم رئیسی با اشاره به اصرار بر حذف یارانه‌ها و تاثیرات افزایش مستمر نرخ ارز بر حجم نقدینگی و کسری بودجه، نسبت به پیامد سیاست‌های اقتصادی دولت او هشدار دادند.

بیش از ۶۰ اقتصاددان و استاد دانشگاه در ایران، در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، با یادآوری وعده‌های انتخاباتی وی مبنی بر گره نزدن معیشت مردم و اداره کشور به مذاکرات هسته‌ای، به انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت وی پرداخته و هشدار دادند که «بدون دستیابی به توافق زودهنگام در مذاکرات وین، تحقق وعده‌هایی نظیر اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری، از بین بردن سریع فقر مطلق و تک‌رقمی شدن نرخ تورم ناممکن خواهد بود.»

آنها در نامه خود تاکید کرده‌اند که سیاست جراحی اقتصادی دولت، بدون تمهید مقدمات اجرایی لازم برای جبران خسارت تولیدکنندگان، فقط یک اقدام موقت برای حل مشکل عاجل کسری بودجه در شرایط تحریم و بحران جهانی مواد غذایی است و آن را نمی‌توان برنامه اقتصادی نامید.

این اقتصاددانان همچنین گفته‌اند افزایش نرخ ارز و سیاست‌های دولت به کسری بودجه عظیمی منجر شده که «منشاء اصلی شتاب­‌گیری تورم است».

در واکنش به نامه اقتصادانان، خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه، برخی نکات مطرح شده در این نامه را حاوی محورهایی سیاسی، «مغشوش» و «بی‌محتوا» دانسته و به طور پراکنده نتیجه‌گیری کرده که توافق برجام قابل احیا نیست و دولت اصلا کسری بودجه ندارد.

افزایش نرخ ارزهای خارجی در بازار ایران در حالی است که موج اعتراض بالا گرفته و اقشار صنفی و مردمی در نقاط مختلف ایران در اعتراض به وضعیت معیشتی، گسترش گرانی‌ها و تورم، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شده و شعارهایی علیه مقام‌های حکومتی و سیاست‌های اقتصادی ابراهیم رئیسی سر می‌دهند.