شادی کوبایی تبارهای ساکن آمریکا از مرگ فیدل کاسترو

جشن مردم محله «هاوانای کوچک» در شهر میامی ایالت فلوریدا پس از اعلام خبر درگذشت فیدل کاسترو

ساعاتی پس از اعلام خبر درگذشت فیدل کاسترو رهبر پیشین انقلاب کوبا، هزاران نفر از ساکنان محله موسوم به «هاوانای کوچک» در ایالت فلوریدای آمریکا، صبح روز شنبه ششم آذر ماه و در حالی که پرچم های کوبا را در دست داشتند، به خیابان ها ریختند و با رقص و موسیقی ابراز شادمانی کردند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بسیاری از ساکنان کوبایی میامی، بویژه در محله هاوانای کوچک، موضعی ضد کاسترو دارند. یکی از شرکت کنندگان در مراسم امروز در این محله مردی ۷۲ ساله است و پلاکارتی در دست داشت با پیام «ای شیطان، فیدل حالا در دست توست. بلایی سرش بیاور که لیاقت اوست. اجازه نده در آرامش باشد.»

فضای حاکم بر محله هاوانای کوچک به جای عزاداری، از جشن و سرور پر شده است، امری که چندان هم در این منطقه غیرمنتظره نبود. حضور فیدل کاسترو در کوبا، جزیره ای که تنها ۵۳۰ کیلومتربا میامی فاصله دارد، در این محله بی تأثیر نبوده است.

قدرت و سیاست های فیدل کاسترو در شکلگیری این محله و ساکنان آن نقشی عمده داشته است. هنگامی که آقای کاسترو در سال ۱۹۵۹ در کوبا به قدرت رسید، بسیاری از کوبایی ها کشورشان را به مقصد شهرهای میامی و تمپا در ایالت فلوریدا، ایالت نیوجرسی، و ایالات دیگر آمریکا ترک کردند.

سناتور جمهوریخواه مارکو روبیو از ایالت فلوریدا که خود نیز کوبایی تبار است، روز شنبه در بیانیه‌ای، فیدل کاسترو را «شیطان و یک دیکتاتور جانی» خواند که «زندگی شوم و مشقت‌باری» را برای مردم خود به ارمغان آورد.

به گزارش روزنامه واشنگتن پست، او که خود می‌گوید پدر و مادرش در سال ۱۹۵۹ و زمانی که فیدل کاسترو به نخست وزیری رسید کوبا را به مقصد ایالات متحده ترک کردند، گفت «دیکتاتور مرده است، اما دیکتاتوری نه.»

بسیاری از این مهاجران قصد داشتند پس از سرنگونی فیدل کاسترو به وطنشان باز گردند، ولی او برای دهه ها همچنان در آن کشور کوچک آمریکایی مرکزی بر قدرت تکیه زد.

بسیاری از مهاجران کوبایی ساکن ایالات متحده مخالف عادی سازی روابط بین واشنگتن و هاوانا بودند و ایلینا راس لتینن، نماینده کوبایی‌تبار میامی در کنگره، ابراز امیدواری کرد که مرگ فیدل کاسترو «آغاز افول آخرین پایگاه کمونیسم در نیمکره غربی» باشد.