ارتش آمریکا می گوید احتمال سقوط زودهنگام شهر کوبانی در شمال سوریه و تصرف آن بدست پیکارجویان گروه سنی «دولت اسلامی» (داعش) واقعی است. ایالات متحده برای کمک به نیروهای کردی در سوریه که از کوبانی دفاع می کنند، چندین حمله هوایی علیه مواضع پیکارجویان داعش انجام داده است که ۱۱ مورد آن تنها در دو روز گذشته صورت گرفته است.
اما جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، گفت حملات هوایی نیروهای ائتلاف محدودیت های خود را دارد. او گفت حملات هوایی به تنهایی وضعیت را درست نمی کند و باعث حفظ کوبانی نخواهد شد. آقای کربی گفت نیروهای ائتلاف حملات هوایی به داعش در اطراف کوبانی را ادامه می دهند.
در همین حال، جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده میگوید استراتژی ائتلاف بینالمللی علیه «دولت اسلامی» در حال تحول است و تصمیمات درباره نقش ترکیه و کشورهای دیگر، در «ساعتها یا روزهای» آینده گرفته خواهد شد.
از زمان حمله گروه افراطی «دولت اسلامی» به شهر مرزی کوبانی در سوریه که از حدود سه هفته پیش آغاز شد، پیشمرگههای کرد بارها خواستار مداخله بینالمللی گستردهتر شدهاند.
با وجود تصویب پارلمان ترکیه برای پیوستن به ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا، آنکارا هنوز وارد عمل نشده است، اما جان کری گفت در حالی که جنگ برای حفظ کوبانی «هولناک» است، لازم است «گامی به عقب بردارید و هدف استراتژیک را درک کنید.»
وزیر امور خارجه آمریکا که در کنار فیلیپ هاموند همتای بریتانیایی خود سخن میگفت، در ادامه اظهار داشت «ما سعی داریم داعش را از توانایی جنگ، نه فقط در کوبانی، بلکه در سراسر سوریه و عراق محروم کنیم.»
وزیر امور خارجه بریتانیا نیز گفت کشورش «ایفای نقش در سوریه» را رد نکرده است، اما چنین اقدامی نیازمند تصویب پارلمان خواهد بود. بریتانیا به حملات هوایی آمریکا علیه مواضع داعش در خاک عراق پیوسته است، در حالی که دیگر کشورهای عضو ائتلاف بینالمللی، حمله به مواضع داعش در خاک سوریه را آغاز کردهاند.
شش حمله هوایی نیروهای ائتلاف در روز چهارشنبه، به نیروهای کرد کمک کرد تا پیکارجویان افراطی گروه سنی دولت اسلامی را از شهر کوبانی، یک روز پس از آن که به نظر میرسید در آستانه تصرف آنها قرار دارد، عقب برانند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک گروه فعال در کوبانی – که عین العرب نیز نامیده میشود – میگوید در اثر حملات هوایی دست کم ۴۵ پیکارجوی گروه دولت اسلامی از شامگاه دوشنبه تاکنون کشته شدهاند، و داعش ناچار شده است از بخشهایی از آن شهر عقبنشینی کند.
با این حال، یک مقام ارشد این گروه ناظر گفت «کوبانی هنوز در خطر است و برای برطرف نمودن خطر، حملات هوایی باید تشدید شوند.»
در گزارش آسوشیتدپرس گفته میشود طی چند روز گذشته، پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی مجهز به تسلیحات سنگینی که از پایگاههای ارتش در عراق و سوریه غارت کردهاند، موفق شدند وارد بخشهایی از کوبانی شوند. این گزارش حاکی است حدود نیمروز چهارشنبه، هواپیماهای جنگی مواضع گروه دولت اسلامی در نزدیکی کوبانی را بمباران کردند.
فرماندهی مرکزی آمریکا در بیانیهای در همین زمینه گفت از روز سهشنبه چندین حمله هوایی در مناطق اطراف کوبانی صورت گرفت. در چهار حمله در جنوب کوبانی یک نفربر زرهی، یک واحد توپخانه و سه خودرو زرهی دیگر منهدم شدند.
در این میان، فعالان گفتند در حملهای که به نظر میرسد توسط رزمندگان کرد در داخل کوبانی صورت گرفت، مناره یک مسجد که گروه افراطی دولت اسلامی از آن به عنوان یک برج دیدبانی استفاده میکرد، منهدم شد.