جو بایدن در هانوی: آمریکا و ویتنام «شرکای مهم در زمانی بسیار حساس» هستند

نشست مطبوعاتی جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده (چپ) و انگوین فو ترونگ، دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه همزمان با آمادگی ویتنام برای افزایش چشمگیر روابط تجاری با ایالات متحده و در میانه رقابت‌های واشنگتن و پکن در سراسر آسیا، وارد هانوی شد.

رئیس جمهوری ایالات متحده پس از ورود به هانوی مورد استقبال باشکوهی قرار گرفت و همزمان با با رژه نظامیان در مقابلش، ده‌ها کودک پرچم‌های آمریکا و ویتنام را در دست گرفته بودند. بایدن پس از دست تکان دادن برای این کودکان، برای دیدار با نگوین فو ترونگ، دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام، سوار لیموزین خود شد.

آقای بایدن در دیدار با نگوین فو ترونگ گفت: ویتنام و ایالات متحده شرکای مهم در زمانی بسیار حساس هستند.

استبقال کودکان ویتنامی از جو بایدن

جان فاینر، معاون ارشد مشاور امنیت ملی بایدن، هم گفت وضعیت ارتقایافته نشان‌دهنده بالاترین سطح شراکت بین‌المللی ویتنام است.

او با اشاره به رابطه پرفراز و نشیب دو کشور طی دهه‌های اخیر گفت در این سفر روابط واشنگتن و هانوی تعمیق خواهد یافت.

فاینر در ارتباط با روابط نظامی ویتنام و روسیه نیز گفت واشنگتن به همکاری با این کشور آسیایی و دیگر کشورها به منظور کاهش تعاملات‌شان با مسکو ادامه خواهد داد.

روابط تجاری آمریکا و ویتنام از سال ۲۰۱۹ با سرعت بیشتری گسترش یافته است. بهبود زیرساخت‌های ویتنام، ارتقای مهارت‌های کارگران و شکل حکومت‌داری از چالش‌های پیش روی بهبود این روابط هستند.

رشد اقتصادی ویتنام طی سه ماه اول سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است. همزمان با تاثیر منفی تورم جهانی بر بازار کالاهای مصرفی، صادرکنندگان ویتنامی با هزینه‌های بالاتر و تقاضاهای کمتری مواجه هستند.

با این حال، واردات کالاهای ویتنامی به ایالات متحده از سال ۲۰۱۹ دو برابر شده و به رقم ١٢٧ میلیارد دلار در سال رسیده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، بایدن این موضوع را مایه افتخار دانسته که ویتنام ایالات متحده را یک شریک راهبردی می داند. ویتنام وضعیت مشابهی را در مورد روسیه و چین نیز اتخاذ کرده است. دادن جایگاه یکسان به ایالات متحده همزمان با تلاش شرکت‌های آمریکایی و اروپایی به منظور یافتن جایگزین برای کارخانه‌های چینی حاکی از تلاش ویتنام برای محافظت از دوستی‌هایش است.

رئیس جمهوری ایالات متحده ماه گذشته میلادی گفته بود ویتنام به دنبال اتحاد دفاعی با آمریکا نیست بلکه می‌خواهد به چین بفهماند که تنها نیست و می‌تواند شرکای خود را انتخاب کند.

همزمان با رکود اقتصادی چین و قبضه قدرت سیاسی توسط شی جین‌پینگ، بایدن به دنبال وارد کردن کشورهای بیشتری از جمله ویتنام و کامبوج به مدار آمریکا است.