دولت جو بایدن اعطای کمک نظامی به تایوان را تائید کرد؛ استقبال عضو ارشد جمهوریخواه در کنگره

تسای اینگ-ون، رئیس جمهوری تایوان سال گذشته سفری به آمریکا داشت.

دولت بایدن در نامه‌ای که در اختیار کنگره قرار داده، تائید کرده که کمک نظامی به تایوان در چارچوب برنامه «کمک ویژه برای کشورهای مستقل» صورت می‌گیرد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که در این مرحله هشتاد میلیون دلار به تایوان کمک می‌شود.

با اینکه این مبلغ چندان بزرگ نیست اما تحلیلگران اقدام آمریکا را مهم ارزیابی کردند. دولت‌های قبلی در آمریکا به تایوان تسلیحات فروخته بودند اما این نخستین بار است که آمریکا در قالب برنامه «کمک ویژه برای کشورهای مستقل» قصد فروش تسلیحات به تایوان را دارد.

چین از نزدیکی آمریکا و تایوان خشنود نیست و بارها اعتراض خود را اعلام کرده است. چین تایوان را یک استان خودمختار جدا شده از خاک اصلی خود می‌داند ولی تایوان خود را جزیره مستقلی می‌داند. تنها ۱۳ کشور تایوان را به عنوان یک کشور مستقل می‌شناسند.

آمریکا در چند دهه گذشته به سیاست «چین واحد» پایبند بود اما در چند سال اخیر،‌ اعضای کنگره سفرهایی به تایوان داشتند و خواستار حمایت نظامی از تایوان شدند.

به نوشته هیل، با این حال وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای ضمن تائید کمک به تایوان، اعلام کرد سیاست ایالات متحده تغییری نکرده و از استقلال تایوان حمایت نمی کند.

سال گذشته، کنگره آمریکا قانونی برای کمک مالی و نظامی به تایوان تصویب کرد.

سی‌ان‌ان هم در گزارشی درباره کمک دولت بایدن به تایوان نوشت، کمک دولت آمریکا طیف گسترده‌ای از توانمندی‌ها، از جمله سامانه‌های دفاع هوایی و دریایی، دفاع موشکی بالیستیک، دفاع سایبری، پهپادها، آموزش نظامی، تجهیزات حفاظتی از سربازان و مهمات را در بر می‌گیرد.

کمک دولت آمریکا به تایوان در چارچوب برنامه تأمین مالی نظامی خارجی است که پیش از آن مشابه آن برای کمک نظامی به اسرائیل و مصر صورت گرفت.

موضوع حمایت آمریکا از تایوان، در آمریکا از سوی هر دو حزب مورد حمایت قرار گرفته است.
چهارشنبه شب، مایکل مک‌کال، رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از اقدام دولت بایدن استقبال کرد و گفت این کمک تسلیحاتی می‌تواند به تایوان کمک کند تا از دموکراسی خود در منطقه دفاع کند و موجب سیاست بازدارندگی ایالات متحده در منطقه خواهد شد.