سیل از یک سو و آتشسوزی از سویی دیگر کشورهای اروپایی را با مشکلات جدی روبرو کرده است. طوفانهای شدید روز جمعه جان دست کم ۱۲ نفر را در اروپا گرفت و با تداوم آن، مقامات آلمان درباره احتمال وقوع سیل در جنوب این کشور هشدار داده و گروههای امداد و نجات به حالت آماده باش در آمدهاند.
آب، آتش، و طوفانهای مرگبار در تابستان امسال اروپا را غافلگیر کرده است. طی چند هفته گذشته قاره اروپا با ناپایداری شرایط آب و هوایی بسیاری روبرو است. بارانهای سیلآسا فقط در روز پنجشنبه دست کم جان ۱۲ نفر را گرفت.
همزمان با طوفانهای شدید روز گذشته در فرانسه و ایتالیا، سازمان هواشناسی آلمان از بارشهای طولانیمدت در حاشیه کوههای آلپ هشدار داد. پیشبینی میشود در نتیجه این بارندگی ظرف ۴۸ ساعت حدود ۱۴۰ لیتر آب در هر متر مربع جمع شود، که سیلآسا خواهد بود. صلیب سرخ ایالت باواریا اعلام کرده که سطح هشدار را برای امدادگران هوایی افزایش داده و خدمه هلیکوپتر را در حالت آماده باش کامل قرار داده است.
اما در کنار طوفان و سیل، آتش سوزیهای جنگلی هم گریبان برخی کشورهای اروپایی شده است. استان والنسیا در اسپانیا پنج روز است که در آتش میسوزد. گفته میشود این آتشسوزی غیرقابل کنترل به یکی از بزرگترین آتش سوزیهای امسال در اسپانیا تبدیل شده و تاکنون بیش از ۱۹ هزار هکتار را به آتش کشیده است.
رئیس دادگستری دولت منطقهای والنسیا گفت که باران امیدها را برای کنترل آتش در روز پنجشنبه افزایش داد، اما بادهای شدید باعث شده که آتشسوزی «بسیار تهاجمی» عمل کند.
کارشناسان میگویند تغییرات آب و هوایی ناشی از افزایش دمای کره زمین که نتیجه افزایش گازهای گلخانه است مسبب این شرایط ناپایدار جوی است.
منصور سهرابی، متخصص بومشناسی و محیط زیست مقیم آلمان، به صدای آمریکا گفت: «درک این مسئله که افزایش دمای کره زمین می تواند فجایع اکولوژیک بسیار زیادی را به دنبال داشته باشد بسیار مهم است.»
او افزود: «باید راهی را پیدا کرد که بر شرکتها و کارخانههایی که منجر به افزایش گرم شدن کره زمین شدهاند فشار وارد کرد که شاید بتوان از افزایش بیش از اندازه جلوگیری کرد. از طرف دیگر میبایست تاب آوری را برای جامعه بیشتر کرد تا مردم بتوانند با وضعیت جدید خود را تطبیق دهند. اما با ادامه این روند آینده خوبی را برای بشر و زمین پیش رو نمیگذارد و من تصور میکنم در آینده نه چندان دور کره زمین با مشکلات بسیاری روبهرو خواهد شد.»
بنا بر تازهترین آمار اعلام شده از سوی اتحادیه اروپا، امسال هزاران هکتار از جنگلهای این قاره بر اثر آتشسوزی و به دلیل خشکسالی و کم آبی بیش از ۷۰۰ هزار هکتار طعمه حریق شدند و سوختند که این بالاترین میزان آتشسوزی از سال ۲۰۰۶ تاکنون بوده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند