تازهترین گزارش سازمانملل از تغییرات اقلیمی حاکی از آن است که بلایای طبیعی در روندی صعودی قرار دارد و شهروندان کره خاکی باید منتظر فجایع بیشتری باشند.
گزارش اخیر سازمان ملل متحد که روز دوشنبه ۵ اردیبهشت منتشر شده است میگوید که اگر روند فعلی ادامه یابد، تعداد فجایع سالانه از ۴۰۰ مورد در سال ۲۰۱۵ به ۵۶۰ مورد در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید.
در گزارش علمی دفتر کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد آمده است که بین سالهای ۱۹۷۰ و ۲۰۰۰، جهان تنها شاهد ۹۰ تا ۱۰۰ بلای طبیعی در سال، در مقیاس متوسط تا بزرگ، بود.
این گزارش همچنین پیش بینی میکند که تعداد موجهای گرمای شدید در سال ۲۰۳۰ سه برابر بیشتر از سال ۲۰۰۱ خواهد بود و میزان خشکسالی نیز تا ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.
همچنین ببینید: تابستان ۲۰۲۱ گرمترین تابستان تاریخ اروپا بود
این تنها بلایای طبیعی نیست که بر اثر تغییرات آب و هوایی تشدید مییابد، بلکه همهگیری کووید-۱۹، بحران اقتصادی، و کمبود مواد غذایی از پیامدهای دیگر تغییرات اقلیمی هستند. به گفته نویسندگان این گزارش تغییرات آب و هوایی نقش بزرگی در تعداد بلایا در کره زمین دارند.
ممی میزوتوری، رئیس دفتر کاهش بلایای سازمان ملل متحد گفت شاید مردم متوجه نباشند ولی بلایای طبیعی هزینههای هنگفتی بر جای میگذارند و این بدان معنا است که جامعه باید در نحوه تامین مالی و مدیریت بلایا تجدید نظر کند.
وی گفت لازم نیست که هر طوفان یا هر زلزله به یک فاجعه بزرگ تبدیل شود. با برنامهریزی و پیشگیری میتوان از بسیاری از صدمات و خسارتهای جانی و مالی جلوگیری کرد.
در سال ۱۹۹۰، بلایای طبیعی حدود ۷۰ میلیارد دلار در سال هزینه روی دست جهان گذاشت. به گفته نویسندگان گزارش، این رقم اکنون به ۱۷۰ میلیارد در سال افزایش یافتهاست حال آنکه این رقم هزینههای غیر مستقیم را در نظر نگرفتهاست.
همچنین ببینید: سازمان ملل متحد: آتشسوزیهای جنگلی در جهان رو به افزایش استمیزوتوری گفت که تعداد مرگ و میر ناشی از بلایای طبیعی، سالها به خاطر هشدارها و پیشگیریها به طور ثابت رو به کاهش بود. هرچند، یکی دیگر از نویسندگان این گزارش اشاره می کند که تعداد مرگ و میر ناشی از بلایای طبیعی در پنج سال گذشته «بسیار بیشتر» از پنج سال پیشترش بوده است.
همچنین ببینید: گزارش سازمان ملل از افزایش شمار بلایای آبوهوایی؛ خسارات بیشتر و تلفات کمتر