همزمان با «گرسنگی مزمن» میلیون‌ها نفر در جهان، یک میلیارد تن مواد غذایی در سال هدر می‌رود

بر پایه گزارش تازه‌ای که سازمان ملل متحد منتشر کرده است، تخمین زده می‌شود که ۱۹ درصد یا حدود یک میلیارد تن از مواد غذایی تولید شده در جهان طی سال ۲۰۲۲ دور ریخته شده باشد. این در حالی است که ۷۸۳ میلیون نفر در سراسر جهان با گرسنگی روبرو هستند.

خبرگزاری آسوشیتد‌پرس نوشت، این میزان دور ریز مواد غذایی که برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد، در حالی است که برخی از مناطق جهان با بحران گسترده غذایی درگیر و میلیون‌ها نفر با «گرسنگی مزمن» روبرو هستند.

در بررسی مشترک برنامه محیط زیست سازمان ملل و بنیاد خیریه بین‌المللی «برنامه اقدام منابع»، پژوهشگران داده‌های کشورها را درباره هر خانواده‌، خدمات غذایی و خرده‌فروشان تجزیه و تحلیل کرده و دریافتند هر فرد سالانه حدود ۷۹ کیلوگرم غذا را هدر می‌دهد.

ضایعات مواد غذایی به‌دلیل پیامد‌های زیست‌ محیطی تولید آنها یک بحران جهانی است و تهیه‌کنندگان این گزارش تاکید کرده‌اند که تفاوت بین سرانه ضایعات غذای خانگی بین کشورهای با درآمد بالا و کشورهای با درآمد پایین، به میزان شگفت‌انگیزی کم است.

به گفته ریچارد سوانل، مدیر برنامه اقدام منابع، این موضوع نشان می‌دهد که ضایعات مواد غذایی فقط مشکل جهان ثروتمند نیست، بلکه یک مشکل جهانی است.

رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد پیشتر هشدار داده است که بدون داشتن میلیاردها دلار بودجه بیشتر برای تغذیه میلیون‌ها انسان گرسنه، جهان در ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده شاهد افزایش تعداد افراد گرسنه، بی‌ثباتی کشورها، و مهاجرت‌های گسترده خواهد بود.

گزارش سازمان ملل، با تاکید بر همکاری بخش دولتی و خصوصی برای کاهش ضایعات غذایی، می‌گوید توزیع مجدد آن، مانند اهدای غذای مازاد به نهادهای مرتبط یا موسسات خیریه، برای کاهش دور ریز مواد غذایی و مقابله با این مشکل جهانی مهم است.