سازمان ملل متحد و سایر آژانسهای بینالمللی روز پنجشنبه نسبت به گرسنگی فزاینده و خطر سوء تغذیه اهالی غزه هشدار دادند و اعلام کردند بحران انسانی ناشی از بمباران و محاصره این منطقه، بیش از نیم میلیون نفر را در در معرض خطر قرار داده است.
نهادهای بینالمللی با اعلام این که در حال حاضر بیش از نیم میلیون نفر، معادل یک چهارم جمعیت غزه در معرض خطر هستند گزارش دادند که میزان گرسنگی مردم در این منطقه حتی از قحطیهای سالهای اخیر در افغانستان و یمن هم بیشتر و خطرناکتر و روز به روز در حال افزایش است.
به گزارش آسوشیتدپرس، عارف حسین، عضو ارشد برنامه جهانی غذای سازمان ملل در اینباره میگوید: «بدتر از این نمیشود. من هرگز چیزی در این مقیاس، با این حجم و با این سرعت که در غزه اتفاق می افتد را در جای دیگری ندیدهام.»
او افزود: «احتمال شیوع گسترده بیماری بسیار زیاد است زیرا سیستم ایمنی مردم بسیار ضعیف شده و امکان تغذیه کافی و مناسب وجود ندارد.»
همزمان سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرد که جنگ تحمیلی حماس بر مردم غزه، بخش بهداشت این باریکه را در آستانه فروپاشی قرار داده است. به گزارش سازمان بهداشت جهانی، فقط ۹ مرکز بهداشتی از ۳۶ بیمارستان غزه هنوز امکان فعالیت دارند که هر ۹ مرکز نیز در جنوب قرار دارند.
اسرائیل در طول جنگ بیش از ۷۰ روزه خود با حماس شواهد فراوانی را از سوءاستفاده این گروه از بیمارستانها، مراکز درمانی و حتی مدارس منتشر کرده که ثابت میکند نیروهای حماس از بیمارستانها به عنوان مقر عملیات جنگی خود استفاده کردهاند.
در آغاز جنگ، اسرائیل تمام تحویل مواد غذایی، آب، دارو و سوخت را به غزه متوقف کرد. پس از فشار ایالات متحده، این کشور اجازه داد تا کمکهایی از طریق مصر وارد شود. اما آژانسهای سازمان ملل میگویند که در همه این روزها تنها ۱۰ درصد از مواد غذایی مورد نیاز مردم غزه وارد شده است.
اسرائیل به تازگی اجازه ورود کمکها به غزه از طریق گذرگاه کرم شالوم را هم صادر کرده است.بر اساس گزارش سازمان ملل با این بازگشایی، تعداد کامیونهای ورودی به غزه از حدود ۱۰۰ کامیون در روز به حدود ۱۹۰ کامیون افزایش یافته است.
شبهنظامیان حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل حداقل ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۴۰ نفر از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند. اسرائیل با فراخوان برای ریشهکن کردن حماس حملات هوایی، دریایی و زمینی به غزه را آغاز کرد.
ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.