نماینده سازمان ملل متحد در سوریه طی دیداری از پیش اعلام نشده برای مذاکره درباره آتش بس از دمشق دیدار می کند.
استفان د میستورا شامگاه دوشنبه وارد دمشق شد تا با مقامات دولتی سوریه ملاقات کند.
قدرت های جهان هفته گذشته درباره پایان خصومت ها در سوریه به تفاهم رسیدند و قرار گذاشتند آتش بس را روز جمعه به اجرا گذارند تا کمک های انساندوستانه هرچه زودتر به نیازمندان برسد.
هدف از آتش بس ازسرگیری مذاکرات بین المللی برای صلح است که پیشتر در ماه جاری میلادی پس از سه روز بحث و گفت و گو در ژنو به بن بست رسید.
از آن زمان به بعد خشونت ها در سوریه ادامه داشته و دولت سوریه به عملیات نظامی با حمایت جنگنده های هوایی روسیه ادامه داده است. گروه های شورشی فعال در سوریه که هر یک انگیزه ها و اهداف و حامیان خارجی متفاوتی دارند نیز به جنگ و درگیری ادامه می دهند.
کشورهای جهان ابراز امیدواری کرده اند که مذاکرات صلح را تا پایان ماه فوریه ازسربگیرند.
ارتش ترکیه روز دوشنبه گفت نیروهای این کشور برای سومین روز پیاپی مواضع کردهای سوری یا گروه "یگان های مدافع خلق" را هدف آتشباری قرار داد.
احمد داووداوغلو نخست وزیر ترکیه که در اوکراین صحبت می کرد به این کردهای سوریه هشدار داد اگر به پیشروی خود ادامه دهد با به گفته او "کوبنده ترین پاسخ" مواجه خواهند شد.
آنکارا این گروه را سازمانی تروریستی و مرتبط با حزب کارگران کردستان ترکیه –پکک- قلمداد می کند.
یگان های مدافع خلق برای ارتباط آخرین حلقه در منطقه تحت کنترل کردها در سوریه واقع در مرز ترکیه مبارزه می کند.
با نادیده گرفته شدن هشدار آنکارا از سوی رهبری کردهای سوریه، رهبران سیاسی ترکیه دخالت نظامی در ماجرا را رد نکرده اند. اما خلدون سولمازتورک، ژنرال بازنشسته ترکیه هشدار داد هرگونه دخالت نظامی به شدت خطرناک خواهد بود.
او گفت: "ریسک عمده نظامی درگیری با نیروهای روسی است. به علاوه، نیروهای دولتی سوریه و همچنین نیروهای دیگر از کردها گرفته تا داعش نیز مقاومت خواهند کرد." او گفت در حال حاضر سوریه پیچیده ترین محیط نظامی برای دخالت ارتش است.
ترکیه عملیات امنیتی عمده ای را در شهرهای کردنشین علیه پکک ادامه می دهد. با گرم تر شدن هوا و پایان زمستان، پیش بینی می شود که نیروهای این گروه از مخفی گاه های زمستانی خارج شده و عملیاتشان را در منطقه شدت بخشند.