دومین نشست مشورتی سازمان ملل متحد در کمتر از یک سال گذشته، روز یکشنبه در دوحه پایتخت قطر آغاز بهکار کرد، اما نمایندهای از طالبان در این نشست حضور نیافت.
بنابر اعلام دفتر دبیرکل سازمان ملل، در این نشست علاوه بر نمایندگان شماری از کشورها و نهادهای بینالمللی، نمایندگان جامعه مدنی و زنان افغانستان نیز دعوت شدهاند.
نمایندگان آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، نروژ، سوئیس، روسیه، ژاپن، کره جنوبی، چین، اندونزی، هند، پاکستان، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، ایران، اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی و سازمان همکاری شانگهای در این نشست دو روزه شرکت دارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، انتظار میرود در این نشست درباره افزایش تعامل با افغانستان و اتخاذ رویکردی که هماهنگی بیشتری در برابر این کشور و حکومت طالبان داشته باشد، بحث و گفتوگو شود.
وزارت امور خارجه حکومت طالبان شنبه شب با انتشار بیانیهای در شبکه ایکس اعلام کرد که هیات این گروه تنها در صورت پذیرفته شدن به عنوان نمایندهٔ رسمی افغانستان در این نشست شرکت خواهد کرد.
پنجشنبه گذشته، شماری از گروههای مخالف طالبان با انتشار یک بیانیه مشترک، به شرکتکنندگان در نشست دوحه گوشزد کردند که در نبود مردم افغانستان، هیچگونه معاملهای با طالبان نباید صورت گیرد.
این بیانیه خطاب به سازمان ملل گفته است، به تمامی احزاب و جریانهای سیاسی افغانستان باید این فرصت داده شود تا در نشست دوحه و سایر نشستهای مشورتی این سازمان در مورد افغانستان شرکت کنند.
آنها تاکید کردند که پس از اوت ۲۰۲۱، طالبان مردم افغانستان را با «وضعیت بحرانی بزرگ» روبرو کرده و با توسل به خشونت و زور حاکمیت سیاسی را غصب کرده و بر مردم «جابرانه و غیرمشروع» حکومت میکنند.
نخستین نشست مشورتی سازمان ملل متحد درباره افغانستان ماه مه گذشته در دوحه برگزار شد و در انتهای آن، مسئولان سازمان ملل از گروه طالبان برای شرکت در نشست دوم دعوت کردند.