یولیا تیموشنکو در محل تجمع معترضین سخنرانی کرد

مردم اوکراین از یولیا تیموشنکو مانند یک قهرمان ملی استقبال کردند. خانم تیموشنکو، از رهبران اپوزیسیون اوکراین و نخست وزیر سابق آن کشور که روز شنبه از زندان آزاد شد، در محل تظاهرات و گردهمایی مردم معترض در کیف حاضر شد و آنان را به ادامه تظاهرات ترغیب کرد.

خانم تیموشنکو در چارچوب توافقی برای پایان خشونت ها از بیمارستان زندان آزاد شد، پس از آزادی از زندان با هواپیما از شهر خارکوف به کیف منتقل شد تا در میدان استقلال، کانون اعتراضات مردمی حاضر شود.

خانم تیموشنکو تظاهرکنندگان را «قهرمان» خطاب کرد و گفت «ما به اتفاق اوکراین را درمان خواهیم کرد. ما نمی توانیم شکست بخوریم. اوکراین بدون شما تکه تکه خواهد شد.»
یولیا تیموشنکو وعده داد که در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شود.

پارلمان اوکراین پیشتر به آزادی فوری یولیا تیموشنکو، نخست وزیر سابق از زندان رای داد. خانم تیموشنکو، کمی بعد از بیمارستان زندان شهر خارکوف آزاد شد و باحضور در محل تجمع متعرضین گفت: «تا به تغییر واقعی نرسیم، میدان را ترک نکنید.»

پارلمان اوکراین به برکناری رئیس جمهور رای داد و خواستار برگزاری انتخابات زودرس در ۲۵ مه شد. این در حالی است که ویکتور یانوکویچ می گوید حاضر به کناره گیری و یا ترک اوکراین نیست.

خانم تیموشنکو ضمن تشکر از مردم گفت «اوکراین مسلما در آینده نزدیک به اتحادیه اروپا ملحق خواهد شد و این حرکت همه چیز را تغییر خواهد داد.»

او به جرم سوءاستفاده از قدرت در این زندان محبوس شده بود. پارلمان اوکراین
همچنین رئیس جدیدی را که متحد دیرینه یولیا تیموشنکو است برای اداره پارلمان انتخاب کرد.

خانم تیموشنکو، منتقد دیرینه یانوکویچ پس از آزادی گفت «دیکتاتوری سقوط کرده است.»

در همین حال، معترضین اوکراینی روز شنبه کنترل پایتخت را به دست گرفتند و دفتر رئیس جمهوری را تصرف کردند.

ویکتور یانوکویچ روز شنبه در مصاحبه ای با یک تلویزیون اوکراین، گفت قصد دارد در سمت خود بماند. او قیام خشونت بار علیه خود را نمونه یک «کودتا» نامید و آن را با به قدرت رسیدن آلمان نازی در دهه ۱۹۳۰ میلادی مقایسه کرد. او که در شهر خارکف در نزدیکی مرز روسیه به سر می برد همچنین گفت تمام تصمیماتی که پارلمان گرفته غیر قانونی است.


اپوزیسیون اوکراین روز شنبه گفت یانوکوویچ پایتخت را ترک کرده است. ویتالی کلیتچکو رهبر اپوزیسیون از او خواست استعفا دهد تا برگزاری انتخابات تا حداکثر در ماه مه ممکن شود.

انتخاب رئیس جدید پارلمان پس از آن صورت گرفت که ولودیمیر ریباک ، رئیس طرفدار دولت، استعفای خود را تقدیم کرد.

پس از یک هفته آشوب که ده ها کشته برجا گذاشته و پرده ای از ابهام بر سرنوشت سیاسی اوکراین انداخته است، هراس از امکان تقسیم کشور به دو بخش شدت می گیرد.

مناطق غرب اوکراین، که از فساد در دولت یانوکویچ خشمگین هستند، می خواهند روابط نزدیکتری با اتحادیه اروپا داشته باشند و اقتدار یانوکویچ را در بسیاری از شهرها رد کرده اند. اوکراین شرقی، که بخش اعظم تولید اقتصادی کشور را در بر می گیرد، خواهان روابط نزدیکتر با روسیه است و عموما از رئیس جمهوری حمایت کرده است.

یانوکوویچ پیش از ترک پایتخت خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری شد.

با این حال، هزاران معترض در میدان استقلال کیف باقی مانده اند و به توافقی که روز جمعه بین رئیس جمهوری و اپوزیسیون برای پایان دادن به بحران سیاسی امضا شد اعتراض دارند.

دولت امریکا می گوید توافق بسیار شکننده است و به حمایت جهانی نیاز دارد. باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا جمعه شب در تماسی تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در باره بحران اوکراین با او گفت و گو کرد.