امارات از ایران خواست به مسائل منطقه ای بپردازد

مسجد شیخ زائد

امارات متحده عربی ابراز امیدواری کرده است ایران در پی انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری، علاوه بر اختلاف درباره برنامه اتمی با غرب، به مسائلی بپردازد که مناسبات ایران را با کشورهای حاشیه خلیج فارس متشنج می سازد.

به گزارش رویترز، شیخ عبدالله بن زاید وزیر امور خارجه امارات متحده عربی، روز چهارشنبه در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه آلمان در ابوظبی گفت «ما مساله معوقه ای با ایران داریم – ایران هنوزپس از ۴۲ سال سه جزیره را در اشغال دارد.»

رویترز نوشته است امارات متحده عربی و ایران هر دو مدعی جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچه در دهانه تنگه هرمز هستند. حدود ۴۰ درصد تدارکات نفت جهان از آن منطقه صادر می شود.

ایران این جزایر را از سال ۱۹۷۱، پیش از آن که ۷ امیر نشین حاشیه خلیج فارس از بریتانیا مستقل شوند و امارات متحده عربی را تشکیل دهند، در تصرف داشته است.

شیخ عبدالله گفت «ما امیدواریم ایران به همان اندازه که مساله اتمی را جدی می گیرد، در دادن اطمینان به منطقه پیرامونی خود جدی باشد.»
وی افزود امیدوار است روی کارآمدن حسن روحانی نشان دهنده آغازی جدید باشد. اما یاد آورشد این تحول به کوشش بین «ما وایران نیاز دارد.»

فرستاده امارات متحده عربی سال گذشته نیز در مجمع عمومی سازمان ملل سخنان مشابهی ایراد کرد که با پاسخ نماینده ایران مواجه شد.
فرستاده ایران در سازمان ملل روز هفتم مهر ۱۳۹۱ در نیویورک ادعای امارات درباره ۳ جزیره تنب کوچک و بزرگ و ابوموسی را «بی اساس» دانست و «غیر قابل پذیرش» خواند. وی گفت: «من می خواهم بگویم که جمهوری اسلامی ایران بر حاکمیت کامل خود بر جزایر ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیج فارس تاکید می کند و به صراحت هرگونه ادعای خلاف این مسئله را رد می کند. هیئت ایرانی تاکید می کند تدابیری که مقامات ایرانی در این جزایر اتخاذ کردند همیشه براساس اصول حاکمیت و تمامیت ارضی کشور من انجام شدند. جمهوری اسلامی ایران همچنین سیاست دوستی و حسن همجواری را با کشورهای همسایه ترغیب می کند.»

رویترز می گوید تنش بین ایران شیعه و حکام سنی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس با آشوب سیاسی در سراسر خاورمیانه شدت گرفته است.

بحرین بارها تهران را به مداخله در سیاست های داخلی کشور متهم کرده است. عربستان سعودی از آنچه آن را دست اندازی های مرزی ایران می نامد شکایت کرده است. اعراب خلیج فارس همچنین نسبت به ایمنی نیروگاه تمی ایران در کرانه خلیج فارس نگران هستند و به حمایت تهران از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه اعتراض می کنند.