برخی از ارزشمندترین آثار هنر معاصر غرب که پس از انقلاب اسلامی دهها سال در انبار موزهها پنهان نگه داشته شده بودند، برای اولین بار در تهران به نمایش در آمده است.
آسوشیتدپرس روز پنجشنبه در گزارشی با اشاره به این موضوع، به تضادها و تناقضهای فرهنگی موجود در جامعه امروز ایران پرداخته است.
این گزارش ایران را کشوری توصیف کرده است که در آن هزاران زن و مرد به دیدن شاهکارهای مینیمالیستی و هنرهای مفهومی قرن ۱۹ و ۲۰ آمریکا و اروپا میروند، اما همزمان بسیاری از مقامات حکومت از نفوذ غرب و از هنرمندان «منحرف» به دلیل «حمله به فرهنگ انقلابی ایران» انتقاد میکنند.
این آثار تابستان امسال برای اولین بار در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته شد.
دانشجویان و منتقدان هنری از دیدن آثار کمنظیر هنری لذت میبرند. آنها با شگفتی به نقاشی دیواری ۱۹۱۵ مارسل دوشان، نقاش و مجسمهساز مشهور فرانسوی، با عنوان «شیشه بزرگ» که مدتها به عنوان «کاوشی در سرخوردگی از عشق شهوانی» تعبیر میشد، نگاه میکنند.
علاقمندان به هنر همچنین میتوانند مجسمه کمنظیر چهار متری بدون عنوان اثر دونالد جاد، هنرمند آمریکایی پیشگام سبک مینیمالیست، و یکی از مشهورترین بخشها از سری آثار «مکعب باز» از سول لويت، هنرمند آمریکایی، را به همراه دیگر شاهکارهای هنری معاصر غرب، از نزدیک ببینند.
بخش مینیمالیسم این نمایشگاه با آثار ۳۴ هنرمند غربی، به ویژه توجه زیادی را به خود جلب کرده است. به گفته مقامات موزه، از زمان افتتاح این نمایشگاه، بیش از ۱۷ هزار نفر از آن بازدید کردهاند. این رقم دو برابر بیشتر از بازدیدکنندگان نمایشگاههای پیشین بوده است.
البته هنوز آثاری مثل نقاشیهای اندی وارهول از خاندان پهلوی و برخی از نقاشیهای برهنه از هنرمندان دیگر به نمایش در نیامده و همچنان در زیرزمین موزه پنهان است.