در شرایطی که انتقادها نسبت به وضعیت نابسامان معیشتی و مالی و شرایط اقتصادی کشور ادامه دارد، به نظر میرسد مقامات جمهوری اسلامی میخواهند سیاستهای اقتصادی دولتهای قبل را عامل بروز مشکلات کنونی معرفی کنند.
سید محمدحسن ابوترابیفرد، خطیب نماز جمعه تهران، در سخنان روز جمعه خود رنجهای اقتصادی کنونی ایران را «نتیجه قطعی سیاستهای اقتصادی دهههای گذشته» دانست. او با اشاره به تاکید بر ضرورت اصلاح سیاست پولی کشور در اظهاراتی کمسابقه از سیاست چاپ، نشر و توزیع گسترده پول، و «سیاست پولی انبساطی و استقراض از سیستم بانکی» به عنوان «عوامل اصلی رشد تورم و کاهش ارزش پول ملی» یاد کرد.
نیاز ایران به واردات گندم و غله در حالی است که برنامه «خودکفایی گندم» - که از دولت اکبر هاشمی رفسنجانی آغاز و در دولتهای بعدی دنبال شد - سالها به عنوان یکی از راهبردیترین برنامهها معرفی میشد، تا جایی که مقامات دولت نهم اعلام کردند با افزایش تولید گندم، ایران به یکی از صادرکنندگان این محصول تبدیل شده است.
ارائه راهکارهای اقتصادی از جانب خطیب نماز جمعه تهران به مسئولان دولتی در شرایطی انجام میشود که در روزهای اخیر، آرد و نان با افزایش ناگهانی قیمت روبرو شده و مسئولان اقتصاد ایران از اختصاص یارانه نان بر اساس کد ملی افراد، خبر میدهند.
همچنین ببینید: تخصیص یارانه نان بر اساس کدملی؛ وزیر کشاورزی: بهخاطر قاچاق گندم آرد را گران کردیم
افزایش رسمی و چند برابری قیمت قیمت آرد و فرآوردههای مرتبط با آن در روزهای اخیر، اما وزیر کشاورزی ایران را بر آن داشت تا در مقابل دوربینهای تلویزیونی حاضر شود و بگوید که «به خاطر قاچاق گندم آرد را گران کردیم.»
این عضو کابینه دولت سیزدهم مدعی شد که «آزادسازی قیمت آرد» برای «حفظ پایداری امنیت غذایی کشور» و به علت «قاچاق گسترده محصولات تولیدی با آرد» است.
اما همزمان برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از احضار این وزیر و اشاره به این تصمیم به عنوان «اشتباهی فاحش»، از این اقدام به عنوان حربه دولت برای «تأمین ارز» خبر دادهاند.