شمار زیادی از معلمها در ایران روز شنبه ۲۰ آذر با خودداری از حضور در کلاسهای درس و تحصن در دفتر مدرسهها، اعتصاب کردند. این اعتصاب در قم با تجمع و بستنشینی به صورت جمعی همراه بود.
اعتصاب سراسری معلمان در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران شکل گرفته و دستکم در ۱۱۰ شهر ایران در جریان است.
بنا بر گزارشها، یکشنبه ۲۱ آذر قرار است در مجلس شورای اسلامی برای لایحه رتبهبندی فرهنگیان تصمیمگیری شود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران معلمهای سراسر کشور را دعوت کرده بود که در روزهای ۲۰ و ۲۱ آذر با تعطیل کردن کلاسهای درس و اپلیکیشن «شاد»، در دفتر مدرسهها تحصن کنند و در پی آن روز دوشنبه ۲۲ آذر نیز به تجمع اعتراضی در مقابل ادارهکلهای آموزش و پرورش شهرستانها بپیوندند.
هرچند اعتصاب امروز معلمان در سراسر کشور اغلب به صورت تحصن در دفتر مدرسهها انجام شده، اما در استان قم، گروه قابل توجهی از آموزگاران اعتصاب خود را به صورت «بستنشینی جمعی» برگزار کردهاند.
معاون یک مدرسه در قم در سخنرانی برای دانشآموزان مدرسه در توضیح دلیل اعتصاب معلمان گفت که مجلس شورای اسلامی ۱۷ سال است که امروز و فردا میکند و لایحه رتبهبندی را که «حق مسلم معلمان است» تصویب نمیکند.
بنا بر گزارش منتشر شده در کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکلها، تنها در استان فارس «فرهنگیان ۳۶ شهرستان و ۵۹ منطقه آموزشی استان» به اعتصاب پیوستهاند.
تصاویر منتشرشده حاکی از گستردگی این «جنبش مطالباتی» است. معترضان مسئولان را به «بیتوجهی و بیاعتنایی» در تامین مطالبات فرهنگیان متهم کردهاند.
شورای صنفی فرهنگیان ایران در یک بیانیه حمایت از اعتصاب سراسری امروز نوشته است: «مشکلات معیشتی و تنگناهای زندگی این بخش از مزدبگیران جامعه در کنار وضعیت تاسف بار سیستم آموزشی، موضوعی نیست که دولتمردان بخواهند یا بتوانند بیاعتنا از کنار آن بگذرند، بلکه موضوعی اجتماعی و متعلق به کل جامعه ایران است.»
اعتراضات پیدرپی معلمان شاغل و بازنشسته «با مطالبات مشخص اجرای کامل و بینقص رتبهبندی و نیز همسانسازی واقعی و درست حقوق بازنشستگان در کنار تغییرات سیستم آموزشی کارآمد و مدرن» صورت میگیرد.
در بیانیه حمایت از اعتصاب معلمان که در کانال تلگرامی شورای صنفی فرهنگیان منتشر شده، تأکید شده است: «اعتراضات اجتماعی- معیشتی اقشار مختلف جایگاه برجستهای را پیدا کرده و به نظر میرسد تا دستیابی به این خواستهها سر باز ایستادن ندارد.»
دولت ابراهیم رئیسی میگوید لایحه رتبهبندی معلمان بار مالی سنگینی برای دولت دارد و بر همین اساس محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهوری از مجلس خواسته است مواد جدیدی به این لایحه دولت اضافه نکند.
همچنین، به گفته رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، لایحه رتبهبندی معلمان بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بار مالی دارد و «تلاش شده» معلمان نیاز نداشته باشند به «شغل دوم» فکر کنند.
همچنین ببینید: اعتراض سراسری معلمان ایران برای «رفع تبعیض» و رسیدگی به مطالبات صنفی «در ۲۷ استان» برگزار شد