همزمان با فرا رسیدن روز معلم در ایران، فشارهای امنیتی بر فعالان صنفی فرهنگیان افزایش یافته و دستکم ۲۳ معلم در نقاط مختلف کشور بازداشت شدهاند.
محمود بهشتی لنگرودی، نایب رئیس کانون صنفی معلمان روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت در گفتوگویی با وبسایت خبری امتداد، با بیان این که اوج استفاده از قوه قهریه را در برخورد با فرهنگیان در دوره ابراهیم رئیسی شاهد هستیم، مطالبات معلمان را از جمله «مسائل معیشتی»، «مدرنسازی آموزش» و توقف آموزش ایدئولوژیک برشمرد.
به گفته آقای بهشتی، معلمان برای پیگیری خواستههایشان پس از امتحان کردن روشهایی چون نامهنگاری و نادیده گرفته شدن آن، به استفاده از ظرفیتهای قانونی دیگر مثل «حرکتهای میدانی و تجمعات مسالمتآمیز و بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی» روی آوردهاند.
بنا بر گزارش «کانال صنفی معلمان ایران» در روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت، فاطمه بهمنی در اراک، صفر رمضانی و دکتر اسدی در لنگرود، صلاح سرخی در سقز، منصوره عرفانیان در مشهد، علی حاجی و لطیف روزیخواه در جلفا، دکتر محمودی در الیگودرز، رضا مسلمی در همدان، محمد خواجه و یوسف صیادی، حمید خجسته، اردشیر صیادی، فریدون شفیعی، محمود ملاکی، محسن عمرانی و دکتر امانیفر در بوشهر، شعبان محمدی، مسعود نیکخواه، و اسکندر (سوران) لطفی در مریوان، و همچنین علیاکبر باغانی، رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی در تهران بازداشت شدهاند.
دستگیری برخی از این فعالان صنفی با یورش به خانههای آنان در سحرگاه و توقیف وسایل شخصی آنان همراه بوده است.
بنا بر آخرین گزارشها از جلفا، علی حاجی روز دوشنبه آزاد شد، اما لطیف روزیخواه به زندان انتقال یافت.
بر اساس اطلاعات رسیده به صدای آمریکا، موج دستگیری معلمان به کرمان هم رسید و سه عضو کانون صنفی معلمان توسط نهادهای امنیتی دستگیر و به مکانی نامعلوم برده شدند.
بر اساس این گزارش، نام بازداشتشدگان حسین رشیدی و مجید نادری معلم و همچنین محمدرضا بهزادپور دبیر فلسفه و رئیس گروه فلسفه مدارس جیرفت است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران نیز گزارش داده است که علاوه بر بازداشت صلاح سرخی در روز دهم اردیبهشت، پرونده ۹ فعال صنفی در سقز در استان کردستان به دادسرای انقلاب اسلامی فرستاده شد.
هویت این افراد دو زن به نامهای آوات رضوی، لیلا عنایتزاده و هفت مرد با اسامی طاهر حامدی، طاهر قادرزاده، آمانج امینی، عزیز مرزی، احمد قادری، خالد عبداللهی، و سلیمان عبدی اعلام شده است.
بازداشت گسترده معلمان از سوی نهادهای امنیتی پس از انتشار فراخوان عمومی برای برگزاری تجمعهای معلمان در روز کارگر، یکشنبه ۱۱ اردیبهشت صورت گرفت و علاوه بر آن گزارش شده است که «دهها معلم» نیز در مناطق مختلف ایران به مراجع امنیتی احضار شدهاند.
همچنین در تجمع روز یکشنبه در مشهد هادی صادقزاده، معلم بازنشسته و پدر یکی از دانشآموزان با نام خانوادگی «منتظری» پس از خواندن بیانیه پایانی تجمع بازداشت شدند.
همچنین ببینید: تجمع اعتراضی فرهنگیان در روز معلم؛ نیروهای انتظامی به معترضان بوشهری حمله کردند