تشدید خشونت‌ها در سوریه؛ یونیسف: کودکان نباید هدف حمله واقع شوند

در این تصویر که توسط خبرگزاری رسمی دولت سوریه منتشر شده، افسران امنیتی سوری در کنار اتوبوس منفجرشده در محل حادثه دیده می‌شوند. دمشق. چهارشنبه ٢٨ مهر ۱۴۰۰

انفجار یک اتوبوس ارتش در دمشق، پایتخت سوریه، موجب مرگ ١۴ نفر شد. خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر به نقل از رسانه‌ دولتی سوریه، نوشت انفجار روز چهارشنبه مرگبارترین بمبگذاری در سوریه در سال‌های اخیر است.

بر اساس این گزارش، ارتش سوریه در واکنش به این انفجار، اقدام به بمباران مناطق تحت تصرف مخالفان خود در ادلب کرد که منجر به کشته شدن ١٢ نفر شد.

تلویزیون دولتی سوریه تصاویری از اتوبوس منفجر شده و امدادگران در اطراف آن پخش کرده و گزارش داد تعدادی نیز زخمی شده‌اند.

تنها یک ساعت پس از این انفجار، نیروهای دولتی سوریه اقدام به بمباران اریحا در استان ادلب کردند. به گزارش صندوق کودکان سازمان ملل متحد موسوم به «یونیسف»، چهار دانش‌آموز و یک معلم که در مسیر رفتن به مدرسه بودند، در میان کشته‌شدگان هستند.

یونیسف می‌گوید: «شمار دانش‌آموزان کشته و زخمی شده همچنان در حال افزایش است.»

حساب توییتری یونیسف نیز در توییتی با اشاره به «خاموش‌ شدن چهار آینده» و «نابود شدن چهار خانواده»، به طرف‌های درگیر یادآور شده که کودکان نباید هدف حمله قرار بگیرند بلکه «باید همیشه و به‌ ویژه در زمان منازعه محافظت شوند.»

اما در سومین حادثه روز چهارشنبه در سوریه، تلویزیون العالم وابسته به جمهوری اسلامی ایران گزارش داد بر اثر انفجار در یک انبار تسلیحات ارتش سوریه در جاده میان شهرهای حمص و حماه، پنج نفر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران که از حامیان اصلی بشار اسد در جنگ داخلی سوریه است، در بخش‌های زیادی از این کشور از جمله منطقه حمص حضور مستقیم دارد. العالم هویت کشته‌ شده‌های این انفجار را اعلام نکرده است.

هنوز هیچ شخص یا گروهی مسئولیت بمب‌گذاری دمشق را به عهده نگرفته است. دولت سوریه نیز تا زمان تنظیم این خبر، از هرگونه اظهار نظر درباره بمباران ادلب خودداری کرده است.

خشونت‌های روز چهارشنبه تنها سه روز پس از اعلام موافقت روسای مشترک حکومت سوریه و مخالفان در «کمیته قانون اساسی سوریه» برای آغاز فرایند تهیه پیش‌نویس یک قانون اساسی جدید رخ می‌دهد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با انتشار توییتی ضمن استقبال از این توافق، تمامی طرف‌ها را به پیروی از «راه‌ حل سیاسی مشخص‌شده در قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد» دعوت کرده است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز ٢١ مهر در یک کنفرانس خبری مشترک با همتایان اسرائیلی و اماراتی خود در واشنگتن درباره سوریه گفته بود تا زمانی که پیشرفتی برگشت‌ناپذیر در زمینه راه حل سیاسی در سوریه حاصل نشود، ایالات متحده قصد ندارد که از تلاش‌های مختلف برای عادی‌سازی روابط با دولت بشار اسد حمایت کند.