در دومین روز از آتش بس سوریه: شورای امنیت از ابتکار روسیه و ترکیه حمایت کرد

نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک - آرشیو

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز شنبه و در دومین روز از برقراری آتش بس سراسری در سوریه، به اتفاق آرا به قطعنامه پیشنهادی مسکو برای به رسمیت شناختن این آتش بس و حمایت از توافقی که با تلاش روسیه و ترکیه حاصل شد، رأی مثبت داد.

دومین روز از اجرای این آتس بس سراسری، که مسکو و آنکارا بانی آن بودند و از نیمه شب پنجشنبه آغاز شد، با وجود برخی درگیری‌های پراکنده در نقاط مختلف سوریه، در مجموع آرام گزارش شده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، برخی گروه‌های فعال در سوریه از تحرکات نیروهای دولتی سوریه در روز شنبه در در حومه دمشق علیه دو موضع استراتژیک مخالفان خبر دادند.

نیروهای نظامی روسیه در داخل سوریه نیز روز شنبه از ۱۲ مورد نقض آتش بس خبر دادند و شورشیان مخالف بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را مسئول این موارد نقض آتش بس دادند.

ترکیه و روسیه صبح پنجشنبه ضمن اعلام این آتش بس، که ایران و آمریکا نیز از آن استقبال کرده‌اند، گفتند که ضامن اجرای آن خواهند بود. روسیه و ایران از دولت بشار اسد حمایت می‌کنند و ترکیه و آمریکا از مخالفان آن.

ویتالی چورکین نماینده روسیه در سازمان ملل روز جمعه پیش نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت پخش کرد و ابراز امیدواری کرد که اعضای شورا در نشست روز شنبه خود به آن رأی مثبت دهد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اعضای غربی شورا پیشتر خواستار اصلاحاتی در متن پیش نویس شده بودند که در آن نقش سازمان ملل متحد در این روند روشن‌تر بیان شود.

این قطعنامه همچنین خواستار ارسال «سریع، امن و بدون مانع» کمک‌های انسان دوستانه به مردم سراسر سوریه شده است.

میشل سیسون معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل پس از تصویب قطعنامه گفت، «دولت اوباما از یک آتش بس سراسری همراه با رفع محدویدت‌های دسترسی به کمک‌های انسان‌دوستانه در سوریه، قویاً حمایت می‌کند.»

وی در ادامه سخنان خود از این که جزئیات توافق میان دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و مخالفان آن با وساطت روسیه و ترکیه هنوز به اطلاع عمومی نرسیده است، ابراز تأسف کرد.

با این حال خانم سیسون پس از تصویب قطعنامه خطاب به اعضای شورای امنیت گفت «اهداف (اعلام شده) قابل ستایش هستند و ما از همه تلاش‌ها برای پایان دادن به خشونت (در سوریه) استقبال می‌کنیم.»

تلاش‌های بین المللی برای برقراری یک آتش بس سراسری و پایدار در سوریه، به عنوان مقدمه‌ای برای آغاز گفت‌وگوهای سیاسی با هدف پایان دادن به جنگ داخلی، تاکنون بی نتیجه بوده است.

بنا بر اعلام مسکو، قرار است در صورت موفقیت توافق و پایدار ماندن آتش بس سراسری، مذاکرات سیاسی دولت و شورشیان سوریه، ماه آینده میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شود.

در جنگ داخلی سوریه که ششمین سال خود را سپری می کند، حدود ۴۰۰ هزار نفر کشته و میلیون ها نفر آواره شدند.