انسان در عصر شبکههای اجتماعی و دنیای مجازی، بیشتر وقت خود را، بدون تحرک خاصی در دنیای حقیقی، صرف گردش در دنیای مجازی میکند، دنیایی که تمام لذتهایش تنها دیدنی است و قابل لمس نیست. حالا اما به لطف جهان موازی متا، بشر میتواند کمی بیشتر، زندگی مجازی خودش را به حقیقت شبیه کند.
عینکهای ویژه متا امکانات بینظیری را در اختیار دارندگانشان قرار میدهند، از رفتن به یک کنسرت تا تماشای بازی فوتبال در استادیوم ویمبلی لندن و یا داشتن دفتر کار مجازی و انجام امور روزانه مانند خرید.
یکی از تجربیات تازه پدیدار شده به لطف عینکهای متا، حضور در یک جهان چند بعدی قابل حس است، امکانی که حالا متا با ساخت مستندهایی از بعضی بازماندگان حوادث تروریستی ۱۱ سپتامبر به آن شکلی ویژه داده است .
متا در این مستندها این امکان را به بیننده میدهد تا ضمن شنیدن داستان راوی خوش شانس نجات یافته از زیر آوارهای مراکز تجارت جهانی، به لطف امکانات بصری و صوتی ویژه، خودش را در قالب فرد نجاتیافته ببیند و از زاویه دید او بتواند آنچه را که در ۱۱ سپتامبر اتفاق افتاد عمیقتر حس کند.
بیننده از شروع صبح ۱۱ سپتامبر، همراه با داستان راوی به سمت ساختمانهای تجارت جهانی میرود با همکارانش گپ میزند و در لحظه برخورد هواپیما با ساختمان شاهد بارش کاغذهای طبقات بالایی از مقابل دیدگانش و تجربه حس حقیقی تلاش برای زنده ماندن راوی است.
در بخشی از این مستند که راوی، جریان گیرافتادنش در زیر آوارها را نقل میکند ، تصویرسازی چند بعدی متا به حدی است که نفس بیننده را در سینه حبس میکند و زمانی که نیروهای امدادی او را مییابند به مانند راوی از نجات یافتنش شاد میشود.
یک کار تحقیقاتی و مستندسازی بینظیر از متا برای ثبت و نقل یکی از تلخ ترین وقایع تاریخی ایالات متحده.
شاید تجربه مشاهده این چنین مستندها و فیلمهایی در متا آغاز راهی باشد برای تجربه لحظات مختلف تاریخ بشر آن هم به صورتی که بیشتر برای بینندهاش قابل لمس است، برای مثال تصور دیدن شکوه تخت جمشید در دنیای متا شاید به لطف این عینکها خیلی زود برای همگان محقق شود.