کارگران کارخانه «کاغذ پارس طبیعت سلولز» روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت، برای یازدهمین روز به اعتصاب و تجمع خود در مقابل فرمانداری شهرستان شوش ادامه دادند. اعتراض کارگران در شرایطی ادامه دارد که پیشتر اعلام شده بود ۱۲ تن از آنان به مراجع امنیتی و قضایی احضار شدهاند.
بیش از ۸۰۰ کارگر این واحد صنعتی خواستار حذف پیمانکار، نزدیک کردن دستمزد کارگران به شرکتهای فعال در منطقه، راهاندازی تمام خطوط تولید، رفع تبعیض، امنیت شغلی و بهبود وضعیت شغلی و مزایای دریافتی هستند.
یکی از کارگران «کاغذ پارس طبیعت سلولز» به خبرگزاری ایلنا گفت: «تاکنون از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان شوش پاسخ مشخصی به خواستههای کارگران داده نشده است.»
همچنین ببینید: اعتصاب در کارخانه «کاغذ پارس طبیعت سلولز» شوش؛ کارگران خواستار حذف پیمانکار هستنداو با بیان این که مدیریت کنونی کارخانه به بهانه اینکه کار را به شرکتِ پیمانکار واگذار کرده و «از مسئولیتی که در قبالِ حقوق ممتازه کارگران دارد، شانه خالی کرده است»، خواستار کنار گذاشته شدن پیمانکار و اجرا شدن تعهدات قانونی در قبال کارگران و کارخانه شد.
اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران این کارخانه از روز اول اردیبهشت و پس از تعطیلی برخی از خطوط تولیدی و اخراج حدود ۱۰۰ کارگر آغاز شد.
اعتراضات کارگران این شرکت موجب شد که کارفرما با بازگشت به کار کارگران اخراجی موافقت کند. با این همه، ایلنا روز دوشنبه دهم اردیبهشت، خبر داد که به دنبال اعتصاب و تجمعهای کارگران «کاغذ پارس طبیعت سلولز»، ۱۲ تن از آنان در آستانه روز جهانی کارگر، اول ماه مه، به مراجع قضایی و امنیتی احضار شدهاند و برای آنها پرونده تشکیل شده است.
در سالیان گذشته، بارها اخباری در مورد اخراج کارگران معترض و یا برخوردهای امنیتی و قضایی با کارگران معترض به شرایط معیشتی در مناطق مختلف ایران منتشر شده است.
اعتراضات و اعتصابات کارگری در مناطق مختلف ایران طی چند سال اخیر گسترش یافته است.
از جمله مشکلات مطرحشده از سوی معترضان میتوان به پایین بودن دستمزدها، پرداخت نشدن دستمزد و مزایا، اخراج نیروی کار، و خصوصیسازی اشاره کرد.