دو قانونگذار جمهوریخواه آمریکایی با ارسال نامهای به لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، خواستار کسب اطلاعات بیشتر در مورد حمایت چین از قابلیتهای موشکی حمهوری اسلامی ایران شدند و این پشتیبانی را «نگرانکننده» نامیدند.
آنها همچنین از وزیر دفاع ایالات متحده خواستند تا با توجه به شرایط کنونی، نیاز به ایجاد یک سایت دفاع موشکی سوم در پایگاه نظامی «فورت دام» در شرق آمریکا مورد بررسی قرار گیرد.
الیز استفانیک از نیویورک، و داگ لمبورن از کلمبیا، اعضای مجلس نمایندگان ایالات متحده در نامه خود، انتقال فناوری غیرقانونی بین چین و ایران در جهت تقویت توان موشکی و هستهای جمهوری اسلامی را «مشارکت نگرانکننده رژیمهای استبدادی دو کشور دشمن» توصیف کردند.
این نامه در شرایطی برای لوید آستین ارسال شد که دادگستری ایالات متحده اخیرا یک تبعه چین را به تهیه گرافیک ایزواستاتیک برای ایران متهم کرد که از آن در ساخت قطعات موشک و موشکهای بالستیک قارهپیما استفاده میشود.
دو قانونگذار آمریکایی ضمن محکوم کردن این انتقال فناوری، خواستار کسب اطلاعاتی درباره تأثیر مشارکت میان دو کشور بر افزایش توانایی موشکی ایران شدند.
الیز استفانیک و داگ لمبورن، همچنین از وزیر دفاع آمریکا خواستند تا بررسیهای لازم در مورد چگونگی تجهیز سیستم دفاع موشکی آمریکا برای بازدارندگی و مقابله با قابلیتهای موشکی بالستیک قارهپیمای ایران، و نیاز به ساخت سومین سایت دفاع موشکی در فورت دام را انجام دهد.
این قانونگذاران در نامه خود نوشتند: «ایران با کمکهای فنی چین، همچنان به حفظ بزرگترین نیروی موشکی در خاورمیانه ادامه میدهد و در عین حال، توانایی پرتاب فضایی دوگانه و موشکهای بالستیک قارهپیمای خود را افزایش میدهد.»
آنها افزودند: «اگر این شراکت کنترل نشود، قابلیتهای هستهای و موشکهای بالستیک قارهپیمای ایران فعال میشود و توانایی این کشور برای به خطر انداختن امنیت آمریکا را افزایش میدهد.»
الیز استفانیک به صورت مشخص از توانایی سیستم دفاعی آمریکا برای مقابله با قابلیتهای پیشرفته موشکهای بالستیک قارهپیمای ایران ابراز نگرانی کرد.
این دو قانونگذار در نامه خود به لوید آستین، از وزیر دفاع ایالات متحده خواستار توضیحاتی در مورد «تفکیک مشخص تمامی کمکهای فنی چین به تهران، ارزیابی وزارت دفاع ایالات متحده از برنامه موشکهای بالستیک قارهپیمای ایران و تحلیل توانایی سیستم دفاعی آمریکا برای مقابله با افزایش قابلیتهای موشکی جمهوری اسلامی» شدند.
الیز استفانیک و داگ لمبورن در این درخواست به اعضای کمیته خدمات نیروهای مسلح مجلس نمایندگان پیوستند که شامل ویتمن، گالاگر، بنکس، ویلسون، مویلان، مککورمیک، و استرانگ هستند.
فعالیتهای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی طی سالهای گذشته از جدیترین دلایل نگرانی کشورهای غربی نسبت به جمهوری اسلامی بوده و موجب تصویب چند بسته تحریم علیه جمهوری اسلامی از سوی این کشورها شده است.
همچنین ببینید:
طرح دوحزبی مجلس نمایندگان؛ هدف: تحریم برنامه موشکی و پهپادی جمهوری اسلامیچندی پیش و با تداوم نگرانیها نسبت به برنامههای تسلیحاتی ایران، شماری از قانونگذاران آمریکایی طرحی دو حزبی را برای تحریم طیف گستردهای از فعالیتهای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ارائه کردند.
ایالات متحده تاکنون تحریمهای متعددی را بر دستاندرکاران و حامیان برنامه تسلیحاتی جمهوری اسلامی، به ویژه برنامه موشک بالستیک، وضع کرده است.
همچنین ببینید:
آمریکا هفت فرد فعال در برنامههای پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی را تحریم کرددریا صفایی، عضو ایرانیتبار پارلمان بلژیک، روز دهم خرداد به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که تحریم سپاه جز مزیت، چیزی برای جهان ندارد.
به گفته خانم صفایی، سپاه پاسداران، «مادر تروریسم جهانی» است و اهمیت قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا، اقدامی سمبلیک نیست.
نماینده ایرانیتبار پارلمان بلژیک تأکید کرد که تحریمهای اقتصادی سپاه باعث میشود ضربه بزرگی به این سازمان وارد شود، آن را تضعیف کند و در نتیجه، سرچشمه جنگهای نیابتی خشک شود.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند