هشداریونیسف: گرسنگی و مرگ در کمین کودکان سودان جنوبی

زنی با کودکش در برابر اردوگاه موقت امدادرسانی پزشکان بدون مرز - جوبا، سودان جنوبی ۱۲ آوریل

با افزایش آوارگان ناشی از جنگ داخلی در سودان جنوبی، دسترسی مردم و به ویژه کودکان به آب و غذا و مراقبت های پزشکی را دشوار کرده است.
صندوق کودکان ملل متحد – یونیسف – هشدار داده که اگر کمک های فوری غذایی و دارویی به مقدار کافی به کودکان سودان جنوبی نرسد، ۵۰،۰۰۰ کودک ممکن است بر اثر گرسنگی جان بدهند، و نزدیک به ۲۵۰ هزار کودک دیگر در معرض کم غذایی شدید قرار بگیرند.

در بیانیه یونیسف آمده «در دو سال و نیمی که از استقلال سودان جنوبی می گذرد، بسیاری از کودکان به کم غذایی شدید و در حد بحرانی دچار شده اند. با ادامه مناقشه، وضعیت کودکان بدتر و بدتر می شود – و اگر بی درنگ کمک های دارویی و غذایی افزایش نیابد، ۵۰ هزار کودک زیر پنج سال در معرض خطر مرگ براثر گرسنگی قرار می گیرند.»

دون پورتر سخنگوی یونیسف می گوید بیشترین خطر کم غذایی شدید کودکانی را تهدید می کند که براثر جنگ چهار ماهه اخیر از خانه های خود دور بوده اند. عده زیادی از کودکان آواره هم اکنون از آن چیزی تغذیه می کنند که یونیسف و دیگر سازمان های کمک رسانی آن را «خوراک قحطی» می نامند – ریشه گیاهان وحشی، پیاز گل ها، علف و انواع توت و میوه های وحشی. خانم پورتر می گوید با شروع فصل باران های موسمی، اوضاع از این هم بدتر خواهد شد:

«بیماری هایی که با اسهال همراه است، احتمالاً بیشتر خواهد شد. شیوع این گونه بیماری ها، کودکان را در برابر بد غذایی آسیب پذیرتر می کند چون آنچه می خورند، جذب بدنشان نمی شود.»

برنامه کمک اضطراری غذایی سازمان ملل، برای بیش از ۵۰۰ هزار نفر مواد خوراکی تأمین کرده، ولی طبق برآورد مقامات سازمان، ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر امنیت غذایی ندارند و به کمک نیاز دارند.

جاناتان وایک، نماینده یونیسف در سودان جنوبی هشدار داده چنانچه کشمکش داخلی چهارماهه اخیر ادامه پیدا کند، کشاورزان نخواهند توانست در فصل کشت، روی زمین های خود کار کنند، و «سوء تغذیه کودکان به حدی بی سابقه خواهد رسید.»

یک زن آواره در حال هم زدن خوراکی که از غلات ارسالی برنامه جهانی غذا درست شده - جوبا، دسامبر ۲۰۱۳


دکتر لول رایک، مسئول هماهنگی بین المللی در وزارت بهداشت سودان جنوبی می گوید در جریان درگیری ها بسیاری از مراکز بهداشتی تخریب شد و کارکنان بخش بهداشت از محل فرار کردند. و این به آن معناست که تأمین نیازهای بهداشتی برای مردم – و به ویژه کودکان – درسودان جنوبی «به چالشی بزرگ تبدیل شده است.»

آقای رایک می گوید تنها راه حل مسلم برای پایان دادن به بحران بهداشت و تغذیه در سودان جنوبی این است که دو طرف بی درنگ جنگ را متوقف کنند.