موافقت «اصولی» آمریکا با لغو محدودیت وزنی کلاهک موشک‌های کره جنوبی

وزارت دفاع کره جنوبی از پرتاب آزمایشی موشک های بالیستیک «هیونمو۲» در مکانی ناشناس در آب های منطقه خبر داده است - ۱۳ شهریور ۱۳۹۶

پس از انجام ششمین آزمایش هسته‌ای پیونگ یانگ، سئول روز دوشنبه از توافق با واشنگتن برای لغو محدودیت‌های پیشین در مورد وزن کلاهک‌های مورد استفاده در موشک‌های کره جنوبی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی، توافق بین آمریکا و متحد کلیدی آن در شرق آسیا، پس از گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهوری دو کشور صورت گرفته است.

بر اساس توافق آمریکا و کره جنوبی، وزن کلاهک‌هایی که سئول می‌توانست روی موشک‌های خود سوار کند نباید از سقف ۵۰۰ کیلوگرم تجاوز می کرد. این پیمان آخرین بار سال ۲۰۱۲ اصلاح شده بود.

به دنبال آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی یک سال گذشته کره شمالی، سئول و واشنگتن پس از روی کار آمدن دولت مون جائه این در اواخر اردیبهشت ماه، گفت‌وگو بر سر اصلاح پیمان را آغاز کردند.

هز چند محدودیت حداکثر برد موشک‌ها به قوت خود باقی مانده است، اما با لغو محدودیت وزنی کلاهک‌ها، کره جنوبی از توان بالاتری در مقابله احتمالی نظامی با همسایه شمالی خود برخوردار می‌شود.

طبق توافق، برد موشک‌های کره جنوبی نمی‌تواند از سقف ۸۰۰ کیلومتر فراتر برود. به نوشته رویترز، در بیانیه دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی اشاره‌ای به اصلاح یا رفع این محدودیت نشده است.

ساعاتی پس از انتشار این خبر کاخ سفید آمریکا اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده «بطور اصولی» اصلاح توافق مورد اشاره و لغو محدودیت وزنی کلاهک موشک های کره جنوبی را تایید کرده است.

رؤسای جمهوری آمریکا و کره جنوبی در گفت‌وگوی تلفنی امروز خود همچنین موافقت کردند توانایی های مشترک نظامی را ارتقا دهند و پرزیدنت ترامپ خرید میلیون ها دلار اسلحه از آمریکا توسط کره جنوبی را «بطور ضمنی» تایید کرده است.

کره شمالی روز یکشنبه اعلام کرد بمب هیدروژنی جدیدی را، برای نصب بر روی موشک‌های قاره پیما، آزمایش کرده است. آزمایشی که با انتقاد تند ایالات متحده و متحدان آن، به ویژه ژاپن و کره جنوبی، روبرو شد.

در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس عصر روز دوشنبه از اقدام کره جنوبی برای پرتاب آزمایشی چند موشک به نقاطی نامعلوم در آب های منطقه به منظور «شبیه سازی» طرح حمله احتمالی به کره شمالی خبر داد.

به گزارش این خبرگزاری، وزارت دفاع کره جنوبی همچنین اعلام کرده است که پیونگ یانگ ظاهرا قصد دارد دست به یک آزمایش موشکی دیگر – احتمالا یک موشک بالیستیک قاره پیمای جدید – بزند.

آسوشیتدپرس در گزارشی جداگانه از گفت‌وگوی تلفتی هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی پرزیدنت ترامپ با همتای خود در کره جنوبی خبر داد و گفت، این سومین مکالمه آنها پس از آزمایش اخیر هسته ای کره شمالی است.