احداث «جاده آهن» بین روسیه و کره جنوبی

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با خانم پارک کوئن های، همتای کره جنوبی خود دست میدهد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با خانم پارک کوئن های، همتای کره جنوبی خود دست میدهد

احداث خط راه آهن بین روسیه و کره جنوبی با الهام از «جاده ابریشم»، «جاده آهن» نامیده شده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، به همراه چند تن از وزیران این کشور، چهارشنبه برای یک دیدار رسمی با همتای کره جنوبی خود وارد سئول شد.

آقای پوتین در کره جنوبی با پارک کوئن های، همتای کره جنوبی خود گفتگو کرد. گفته می شود که پیشنهاد روسیه برای احداث یک خط راه آهن بین دو کشور، که با الهام از «جاده ابریشم»، که برخی آن را «جاده آهن» نامیده اند، در صدر موضوعات مورد بحث قرار داشت.

انتظار نمی رود که مذاکرات رئیس جمهوری روسیه و پارک کوئن های، رئیس جمهوری کره جنوبی و پیشنهاد توسعه و ادامۀ خط راه آهن بین دو کره به روسیه، موسوم به «جاده آهن» بتواند چالش های سیاسی بین دو کره را تسکین عمده ای ببخشد.

این پروژه، که در اصل از سوی روسیه پیشنهاد شده، شبکه راه آهن بین کره شمالی و جنوبی را به خط راه آهن سیبری، بنام «ترانس سیبریا»، طویل ترین راه آهن جهان، که شرق روسیه را به غرب کشور متصل می کند، وصل خواهد کرد.

روسیه در این پیشنهاد همچنین خواستار توسعه تأسیسات بندری شهر راجین در کره شمالی، به عنوان مرکز فعالتیهای صادراتی شبه جزیره کره، شده است.

چالش های متعددی، از جمله روابط ناهموار دو کره، و تحریم های اقتصادی که سئول در واکنش برنامه سلاح اتمی، و غرق شدن یک ناو جنگی اش علیه کره شمالی اعمال کرده، انجام این پروژه را تهدید می کنند.

به عنوان نمونه، بسته شدن پارک صنعتی مشترک بین دو کره نشانگر این واقعیت است که اداره و مدیریت پروژه های اقتصادی مشترک بین کره بسیار مشکل و بازیچه و دستخوش مسائل سیاسی بین دو کشور است. کره شمالی، پس از آزمایش سلاح اتمی در ماه فوریه، با سرزنش و انتقادهای سخت جامعه جهانی روبرو شد، که در واکنش، پارک صنعتی مشترک بین دو کره را به مدت ۵ ماه بست.

با اینهمه، برخی از مقامات کره جنوبی در مورد پیشنهاد احداث «جاده آهن» تجاری بین کره و روسیه ابراز علاقه کرده اند. ولی انجام این پروژه که نیاز مبرمی به بهبود روابط با کره شمالی دارد، ایجاب می کند که مقامات کره جنوبی قانون منع سرمایه گذاری در کره شمالی را، که در سال ۲۰۱۰ میلیادی و پس از غرق شدن ناو جنگی کره جنوبی به تصویب رسید، لغو کنند.

با وجود تمام این موانع و چالشها، روسیه برای مذاکره در مورد احداث جاده آهن گام پیش گذاشته، که اولین بخش برای انجام این پروژه به شمار می رود. روسیه در ماه سپتامبر گذشته با احداث یک خط راه آهن ۵۴ کیلومتری شهر خاسان، واقع جنوب شرقی روسیه را، به خط راه آهن کره شمالی در بندر راجین متصل کرد.

و اما، رئیس جمهوری روسیه پیش از دیدار با همتای کره جنوبی خود، در ششمین اجلاس «کنفرانس تجاری روسیه و کره جنوبی» شرکت کرد. او در جمع ۲۵۰ تن از بازرگانان دو کشور با ایراد سخنانی خواستار گسترش روابط بین دو کشور شد.

آقای پوتین گفت: که ارزش حجم مبادلات تجاری بین روسیه و کره جنوبی به مراتب کمتر از روابط تجاری سئول با آمریکا، ژاپن، و یا چین است. ولی من اطمینان دارم که ما می توانیم ارزش حجم روابط تجاری خود را به چند برابر افزایش دهیم. ما همچنین می توانیم در بسیاری از بخش های تولیدی با یکدیگر همکاری کنیم.

کنفرانس تجاری روسیه و کره جنوبی به منظور گسترش روابط اقتصادی، و به عنوان یک خط ارتباطی رسمی بین شرکتهای دو کشور در سال ۲۰۰۸ میلادی بنیان گذاشته شد.