پیشنهاد اعدام متهمان اختلاس بانک صادرات

http://www.youtube.com/embed/OayHqaznyT4

همزمان با اعلام دستگیری ۱۹ نفر از عوامل اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانک صادرات ایران ، یک نماینده مجلس در ایران پیشنهاد داده ، اختلاسگران اعدام شوند.

عزت الله یوسفیان نماینده مجلس شورای اسلامی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به خبرگزاری فارس ، گفته حکم اختلاسگران اعدام است.

غلامحسین محسنی اژه ای ، دادستان کل ایرانروز دوشنبه در اهواز گفته که تاکنون ۱۹ نفر از عوامل اختلاس سه هزار میلیاردی بانک صادرات ایران بازداشت شده اند. او در حالی به اهواز رفته که گفته می شود بانک صادرات خوزستان ، همکاری نزدیکی با عوامل اختلاس سه هزار میلیارد تومانی داشته اند.

دادستان کل ایران ، اشاره ای به مقام و جایگاه افراد بازداشت شده ، نداشته و هنوز مشخص نیست برخی از مدیران دولتی که پیش از این به عنوان مرتبطین با اختلاس معرفی شده اند ، در میان این ۱۹ نفر هستند یا خیر. این اختلاس سه هزار میلیارد تومانی ، بزرگترین اختلاس در تاریخ ایران است.

در هفته های اخیر برخی رسانه های نزدیک به اصولگرایان منتقد دولت مدارکی را منتشر کردند که نشان می داد اسفندیار رحیم مشایی و برخی دیگر از نزدیکان محمود احمدی نژاد ، با عوامل اختلاس بانک صادرات در ارتباط هستند با این حال محمود احمدی نژاد این اتهام را رد کرد و حتی منتقدان را تهدید کرد که او بخاطر رهبری تاکنون سکوت کرده اما این سکوت طولانی نخواهد بود.

در ماه های اخیر و پس از مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با برکناری وزیر اطلاعات توسط رییس جمهوری ، برخی حامیان سابق احمدی نژاد او را مورد انتقاد قرار داده اند و افرادی چون اسفندیار رحیم مشایی را به عنوان عاملان انحراف دولت معرفی کرده اند.

اعدام ، پاک کردن مساله

با اینکه خبر بازداشت متهمان عوامل این اختلاس اعلام شده اما محسنی اژه ای گفته تا امروز این تعداد بازداشت شده اند و احتمالا در روزهای آینده افراد دیگری بازداشت خواهند شد. با این حال هنوز دادگاه این افراد برگزار نشده است.

پیشنهاد اعدام متهمان به اختلاس در حالی مطرح شده که برخی معتقدند ، حضور محسنی اژه ای در پرونده اختلاس برای جمع کردن ابعاد این پرونده اختلاس است. آقای محسنی اژه ای در دو دهه اخیر رسیدگی به پرونده های مهم اختلاس را بر عهده داشته و هرچند اغلب متهمان را به زندان محکوم کرده اما یکبار فاضل خداداد ، متهم اختلاس ۱۲۳ میلیارد ریالی را به اعدام محکوم کرد.

حسین باقرزاده می گوید جمهوری اسلامی پیش از این با اعدام متهمان ، بر پرونده اختلاس ها سرپوش گذاشته شده است

حسین باقرزاده ، تحلیلگر مسایل سیاسی ایران در لندن ، از جمله کسانی هست که تاکید دارد ، پیش کشیدن مجازات اعدام و همچنین حضور محسنی اژه ای ، تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر ابعاد ماجرای اختلاس اخیر است.

آقای باقر زاده می گوید:« در عمر جمهوری اسلامی مواردی بوده که برای مجرمان اقتصادی رای اعدام صادر شده و تجربه نشان می دهد چنین محاکمی با عجله و پشت درهای بسته انجام می شود که به همین دلیل نمی توان به رسیدگی عادلانه در آنها خوشبین بود.»

رویگردانی دوستان احمدی نژاد

محمود احمدی نژاد ، رییس جمهوری ایران قبل از حضور در نیویورک ، مواضع متناقضی در قبال ارتباط دولت با اختلاسگران گرفته است. او ابتدا ۲۲ شهریور در شهر اردبیل گفت که از جانب مردم می خواهد قوه قضاییه عوامل اختلاس را به او معرفی کند اما یکروز بعد ، آقای احمدی نژاد در خلخال اعلام کرد که «خودمان عاملان اختلاس را شناسايي كرديم».

بعد از این اظهار نظر آقای احمدی نژاد برخی وزرای دولت هم اطلاع دولت از اختلاس گفته اما روز دوشنبه دادستان کل ایران ، این ادعا را رد کرد. آقای محسنی اژه ای گفته است : «مدیران دولتی که اعلام می کنند از اختلاس اطلاع داشته اند ، هیچ گزارشی در این مورد به مقامات قضایی نداده اند.»

حسین باقرزاده ، تحلیلگر مسایل سیاسی ایران در لندن می گوید موضوع اختلاس و فساد هم در ایران تازه نیست اما اینکه دولتی مدعی مبارزه با فساد باشد و خود گرفتار فساد شود ، تازه است. به عقیده وی ، افشای چنین پرونده ای نشان از اختلاف بین اجزای نظام است و هرچه که می گذرد ، این اختلاف بیشتر می شود.

افشاگری درباره برخی اصولگرایان حامی احمدی نژاد در ماه های اخیر از دولت او رویگردان شده اند و این روزها ، آنها اصلی ترین منتقدان دولت محسوب می شوند. غیر از این گروه ، اقلیت اصلاح طلب مجلس هم این روزها با این منتقدان ، علیه دولت است.

روز دوشنبه ، محمد رضا تابش ، سخنگوی فراکسیون اصلاح طلب مجلس گفت : «اختلاس های مشابه سه هزار میلیاردی هست اما گفته اند ، نگوییم.»

این نماینده مجلس ، نامی از منبع فشار بر نمایندگان نبرده است. این در حالی است که مجلس عالی ترین نهاد ناظر بر دولت است و تونایی استیضاح وعزل وزرا و حتی رییس جمهوری را دارد.

برخی معتقدند مجلس تاکنون نتوانسته بر عملکرد دولت ، نظارت کند. محمد تقی بختیاری، نماینده کرمان ، امروز گفت:«وقتی نمی توانیم از رییس جمهوری سوال کنیم ، چگونه بر اجرای قانون نظارت کنیم.»

تا کنون، حمایت رهبر جمهوری اسلامی از محمود احمدی نژاد ، مانع برخورد مجلس با دولت شده است.