عربستان سعودی «واردات سوخت از روسیه را برای مصرف در بخش نیروگاه برقی» طی سهماهه دوم سال جاری میلادی به «۶۴۷ هزار تن، معادل ۴۸ هزار بشکه در روز» رسانده است.
بهگزارش خبرگزاری رویترز، این مقدار «دو برابر میزان واردات در مدت مشابه سال قبل» است.
روسیه پس از اینکه به دلیل تهاجم به اوکراین، مورد «تحریمهای بینالمللی» قرار گرفت، سوخت را با قیمتهای ارزانتر از بازار، میفروشد.
عربستان نیز ترجیح میدهد «نفت خام خود را به قیمت بالا در بازارهای جهانی بفروشد و سوخت ارزان از روسیه دریافت کند.»
در این گزارش همچنین آمده که دو برابر شدن واردات سوخت عربستان از روسیه، چالشی پیش روی جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در آستانه سفر به عربستان است، زیرا «دولت بایدن به دنبال منزوی کردن روسیه و کاهش درآمدهای صادرات انرژی این کشور است.»
گمانهزنیها حاکی است «ایالات متحده بهدنبال افزایش عرضه نفت به بازارهای جهانی از طریق عربستان است». آمریکا میکوشد که به این طریق «به کاهش قیمت نفت که تورم را در سراسر جهان تشدید کرده، کمک کند.»
در حالی که بسیاری از کشورها خرید از روسیه را ممنوع کرده یا کاهش دادهاند، چین، هند و چندین کشور آفریقایی و خاورمیانه، واردات را از این کشور افزایش دادهاند.
بر اساس اینگزارش «صادرات سوخت روسیه به بندر فجیره امارات، از ابتدای امسال تا ماه جولای، به ۲.۱ میلیون تن رسیده، در حالیکه این رقم برای کل سال گذشته ۱.۶۴ میلیون تن بودهاست».
بخشی از این محمولهها برای سوخترسانی به کشتیها استفاده میشود، اما بخشی دیگر بهعنوان سوخت نیروگاهی، راهی کشورهای خاورمیانه میشود.
هنوز معلوم نیست که «آیا عربستان از طریق بندر فجیره نیز، از روسیه سوخت وارد کرده است؟» یا نه.
عربستان بهدلیل کمبود گاز در تابستان، روزانه ۶۰۰ هزار بشکه و در زمستان ۳۰۰ هزار بشکه سوخت مایع را، در نیروگاهها مصرف میکند.
عربستان سعودی همچنین همکاری خود را با روسیه در اتحاد تولیدکنندگان جهانی، موسوم به اوپک پلاس، حفظ کرده است.