لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۳

ایران در رقابت با روسیه قیمت‌ نفت خود را تا ۵ دلار دیگر کاهش داد


پالایشگاه نفت تهران - آرشیو
پالایشگاه نفت تهران - آرشیو

بر اساس گزارش‌ها، ایران مجبور شده است برای حفظ بازار نفت خود در چین، نفت خام خود را که هم‌اکنون نیز به خاطر تحریم‌ها با تخفیف می‌فروشد، باز هم ارزان‌تر کند چرا که متحد اصلی ایران، یعنی روسیه، سهم بیشتری در بازار چین به دست آورده است.

به گزارش بلومبرگ، چین به مقصد مهمی برای نفت روسیه تبدیل شده است. نفت روسیه پس از حمله مسکو به اوکراین تحریم شده است و مسکو به دنبال حفظ جریان صادرات نفت پس از تهاجم ۲۴ فوریه به کشور همسایه خود است.

این تلاش روسیه منجر به افزایش رقابت با ایران در یکی از اندک بازارهای باقیمانده برای محموله‌های نفت خام این کشور شده است. مشتریان نفت ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا به میزان قابل توجهی محدود شده‌اند.

صادرات نفت روسیه به چین در ماه مه به رکورد جدیدی رسید به طوری که روسیه از عربستان نیز در صادرات به بزرگترین وارد کننده نفت جهان، چین، پیشی گرفت.

با وجود آنکه ایران مجبور به کاهش قیمت نفت خود شده است تا در بازار چین رقابتی باقی بماند، اما همچنان و احتمالاً تا حدی به دلیل افزایش تقاضا در چین، میزان صادرات قابل توجه خود را حفظ کرده است.

کاهش محدودیت های شدید مربوط به شیوع ویروس کرونا، افزایش تقاضا در چین را به همراه داشته است.

واندانا هاری، بنیانگذار شرکت تحیلی «واندا اینسایتز» در سنگاپور می‌گوید که رقابت بین ایران و روسیه برای فروش نفت به چین کاملاً به نفع پکن خواهد بود. او گفت این رقابت احتمالا باعث ناآرام شدن دیگر تولیدکنندگان نفت در خلیج فارس می‌شود چرا که بازارهای ارزشمند آنها را نفت‌های خامی که با تخفیف‌های شدید به فروش می‌رسد، تسخیر کرده است.

به گفته معامله گران نفت، هر بشکه نفت خام ایران نزدیک به ۱۰ دلار کمتر از قیمت‌های معاملات آتی نفت برنت قیمت‌گذاری شده است تا با محموله‌های نفت اورال روسیه که قرار است در ماه اوت به چین برسد، رقابت کند. این به این معنا است که ایران پس از حمله روسیه به اوکراین مجبور شده است که حدود ۴ تا ۵ دلار دیگر قیمت نفت صادراتی خود به چین را کاهش دهد. نفت سبک و سنگین ایران با نفت اورال قابل مقایسه است.

پالایشگاه های مستقل چین خریداران عمده نفت خام روسیه و ایران هستند.

XS
SM
MD
LG