حکم ۱۸ سال حبس برای یک فعال حقوق کودک؛ قاضی مانع صدور قرار وثیقه برای سمانه اصغری شد

سمانه اصغری، فعال حقوق کودک

سمانه اصغری، فعال حقوق کودک و دانشجوی دانشگاه خوارزمی کرج در دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی که به صدور احکام سنگین شهرت دارد، به ۱۸ سال و ۳ ماه حبس محکوم شده است.

حساب توئیتری «کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان» نوشته در حالی که خانم اصغری روز گذشته حکم محکومیتش را دریافت کرد و خانواده‌ او می‌گوید قاضی تاکنون از صدور قرار وثیقه خودداری کرده است.

اسماعیل نظری، همسر سمانه اصغری در اینستاگرام خود گفته است که از قاضی پرونده، ابوالقاسم صلواتی، در مورد وثیقه پرسیده و او پاسخ داده است: «باید فکر کنم».

او همچنین گفته است که منشی دادگاه به سمانه اصغری گفته: «آثاری از پشیمانی در صورتت نیست، معلوم نیست تو مغزت چی می‌گدره.»

بعد از صدور رای بدوی، متهم حق تجدیدنظرخواهی دارد و معمولا قضات بعد از صدور حکم، با قرار وثیقه موافقت می‌کنند تا فرد با سپردن وثیقه،‌ تا نهایی شدن حکم در دادگاه تجدیدنظر موقت آزاد باشد.

سمانه اصغری، عضو سابق هیأت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان، روز ۱۹ مهر در خانه‌اش در تهران بازداشت شد و پس از ۳۵ روز در بند ۲۰۹ اوین، در روز ۲۳ آبان به زندان قرچک منتقل شد.

در روز ۲۵ بهمن و در پی اعلام قوه قضائیه در مورد «عفو» بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر، مسئولان زندان قرچک نام سمانه را در فهرست آزادی قرار دادند ولی به گفته وکیل او عرفان کرم‌ویسی پس از مراجعه خانواده او به زندان مشخص شد این آزادی متنفی است و پرونده خانم اصغری همچنان باز است.

پیشتر، انجمن حمایت از حقوق کودکان در ایران نیز ذر بیانیه‌ای از مسئولان قوه قضائیه خواسته بود تا با توجه به «دغدغه‌مندی سمانه اصغری و فعالیت‌های آموزشی مؤثر او برای کودکان کار» به صورت شفاف و سریع به پرونده او رسیدگی کنند.

کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان می‌گوید در صورت تأیید حکم صادر شده در مرحله تجدیدنظر، شش سال و سه ماه از آن قابل اجرا خواهد بود.