سامان یاسین (صیدی)، خواننده معترض زندانی که حکم اعدام او نقض شده، در نامهای با تاکید بر اینکه از او «اعتراف اجباری تحت شکنجه جسمی، روانی، و دارویی» گرفته شده است خواستار آن شد که جلسه دادگاهش «علنی» باشد.
در نامهای که سامان صیدی با نام هنری «سامان یاسین» هفتم مرداد در زندان رجاییشهر نوشته و ۲۹ مرداد در وبسایت «ههنگاو» منتشر شده، این خواننده معترض ۲۷ ساله اهل کرمانشاه، با اشاره به «۱۰ ماه ربوده شدن از خانه شخصی»، «گرفتن اعتراف اجباری تحت شکنجه جسمی، روانی، و دارویی» و همچنین «بلاتکلیفی و تبعید به زندانهای مختلف» و نداشتن اجازه «وکیل خصوصی و انتخابی» او برای وارد شدن به پرونده، اعلام کرده که «این متن را ارسال» میکند، چرا که «احتمال تبعید جدید به محلی نامعلوم هر لحظه بالای سر» او است.
این زندانی سیاسی، چند روز پس از نوشتن این نامه، روز یازدهم مرداد در جریان تعطیل شدن زندان رجاییشهر به زندان اوین منتقل شد.
سامان یاسین پیش از این نیز تأکید کرده بود در طول ماههای گذشته «بارها برای اعتراف و فشار» او را به خوردن دارو و تزریق آمپول وادار کردهاند.
این رپر معترض، شرح داده که در درخواستی مکتوب از مقامات ذیربط خواسته که پیش از برگزاری دادگاه که تاریخ آن «۱۸ شهریور» اعلام شده، وکیل انتخابیاش «امیر رئیسیان و گروهشان» بتوانند وارد پرونده شوند و پیش از روز دادگاه با او ملاقات کنند.
او همچنین در این نامه سرگشاده با درخواست دادگاه علنی، خواسته که «وکلا و خبرنگاران» داخلی و بینالمللی اجازه داشته باشند در این دادگاه حضور یابند و از آنها خواسته درخواست کتبی خود برای حضور در دادگاه را به مقامات ذیربط بفرستند.
سامان یاسین از پدر توماج صالحی، دیگر خواننده معترض زندانی، خواسته که در جلسه دادگاهش شرکت کند.
این زندانی سیاسی ششم مرداد نیز با تأکید بر این که «اهل خودکشی نیستم و هر بلایی سر من بیاید مسئولیتش با قاضی صلواتی است»، اعلام کرده بود که مقامات زندان او را به بیمارستان روانی امینآباد بردهاند و پس از تزریق دارو بیش از ۲۴ ساعت بیهوش بوده و پس از آن نیز دچار عوارضی از جمله تاربینی و دوبینی، عدم تعادل و سرگیجه شده بود.
همچنین ببینید: روایت سامان یاسین از ضرب وشتم در بیمارستان روانپزشکی: ۲۴ ساعت بیهوش بودم
سامان یاسین (صیدی) ۱۰ مهر ۱۴۰۱ و در پی حمایت از اعتراضات سراسری به کشته شدن مهسا امینی، بازداشت شد و هفتم آبان همان سال در دادگاه عمومی و انقلاب تهران با اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد.
این حکم در دیوان عالی جمهوری اسلامی نقض شد و در حال حاضر پرونده او برای رسیدگی مجدد به شعبه همعرض فرستاده شده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
آرش سبحانی، ترانهسرا آهنگساز و خواننده، پیشتر در ویژهبرنامه «توماج و یاسین: طنین حبس» صدای آمریکا گفته که جمهوری اسلامی میخواهد هنرمندان را بترساند که راه سامان یاسین و توماج صالحی را نروند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
یک مقام وزارت امور خارجه ایالات متحده ۱۳ تیر در پاسخ به پرسش صدای آمریکا با تأکید بر ضرورت آزادی «همه زندانیان سیاسی» در ایران، گفت که ایالات متحده، با همکاری متحدان و شرکای خود، به همکاری برای پاسخگو کردن مقامات ایرانی برای «نقض فاحش حقوق بشر» ادامه میدهد.