مسکو و کییف روز شنبه چهاردهم مرداد، گفتند که یک پهپاد دریایی اوکراینی مجهز به مواد منفجره، یک نفتکش روسیه را در نزدیکی پل کریمه که این کشور را به شبه جزیره کریمه متصل می کند، هدف قرار داد. این، دومین حمله از این نوع در ۲۴ ساعت گذشته است.
حمله پهپادی دیگری در روز جمعه سیزدهم مرداد، به پایگاه نیروی دریایی روسیه در نووروسیسک انجام شد که به یک ناو جنگی آسیب رساند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک منبع اطلاعاتی اوکراین گفت که این پهپاد با ۴۵۰ کیلوگرم مواد منفجره، به کشتی «سیگ – اسآیجی» که سوخت ارتش روسیه را در آبهای سرزمینی اوکراین حمل میکرد، برخورد کرد.
او درباره عملیات مشترک نیروی دریایی و سرویس امنیتی اوکراین گفت: نفتکش پر از سوخت بود و «آتش بازی» از دور دیده می شد.
ولادیمیر روگوف، یک مقام انتصابی روسیه در منطقه زاپوریژیا در جنوب شرقی اوکراین، گفت که این نفتکش، حامل نفت برای نیروهای روسی در سوریه بود.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ میلادی، این نفتکش و مالک آن؛ شرکت «ترانسپتروچارت»، مستقر در شهر سنت پترزبورگ را تحریم کرده بود.
واسیل مالیوک، رئیس سرویس امنیتی اوکراین، داشتن نقش این کشور در حمله اخیر را به طور مستقیم تأیید نکرد اما گفت هرگونه حمله به کشتیهای روسی یا پل کریمه «اقدامی کاملاً منطقی و کارآمد علیه دشمن» است.
او در پیامرسان تلگرام خود گفت: «چنین عملیات ویژهای در آبهای سرزمینی اوکراین انجام شد و کاملاً قانونی بوده است.»
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، هفته پیش با اعلام اینکه «جنگ به تدریج به درون خاک روسیه میرسد» به «اماکن نمادین و همچنین پایگاههای نظامی روسیه» اشاره کرده و این موضوع را «منصفانه» دانسته بود.
در این حال، مقامات روسیه در کریمه گفتند که در این حمله به کسی آسیبی نرسید، اما تردد بر روی پل کریمه و همچنین حمل و نقل دریایی برای چند ساعت متوقف شد.
روسیه در سال ۲۰۱۴ میلادی، پس از برگزاری یک همهپرسی که از سوی اکثر کشورهای جهان به رسمیت شناخته نشد، کریمه را به خاک خود منضم کرد.
به نوشته رویترز، آندری ریژنکو، کاپیتان بازنشسته و مشاور نیروی دریایی اوکراین، تخمین زد که پهپادهای دریایی این کشور ۷۴۰ کیلومتر از منطقه احتمالی حرکت خود تا نووروسیسک را طی کردهاند، که به گفته او، نشاندهنده افزایش چشمگیری در بُرد آنها است.
او افزود: این اولین بار بود که پهپادهای نیروی دریایی اوکراین تا این حد بُرد داشتند.
اوکراین روز شنبه هشدار داد که شش بندر روسیه در دریای سیاه؛ آناپا، نووروسیسک، گلندژیک، تواپسه، سوچی و تامان، در «منطقه جنگی» قرار دارند.
مسکو از زمانی که ماه گذشته از توافق با میانجیگری سازمان ملل برای صادرات غلات اوکراین خارج شد، بنادر اوکراین را بمباران کرده است.