مجوز قانون‌گذاران روسیه به پوتین برای اعزام نیرو به خارج از کشور؛ اتحادیه اروپا نمایندگان دوما را تحریم می‌کند

روسای جمهوری آذربایجان و روسیه در مسکو - ۳ اسفند ۱۴۰۰. پوتین به علی‌اف گفت در منطقه قره‌باغ شرایط «رضایت‌بخش است اما مشکلاتی» وجود دارد.

روسای جمهوری آذربایجان و روسیه در مسکو - ۳ اسفند ۱۴۰۰. پوتین به علی‌اف گفت در منطقه قره‌باغ شرایط «رضایت‌بخش است اما مشکلاتی» وجود دارد.

ولادیمیر پوتین، رئيس جمهوری روسیه، روز سه‌شنبه ۳ اسفند از مجلس علیای این کشور برای استقرار نیروهای نظامی در دو منطقه تحت کنترل جدایی‌طلبان شرق اوکراین چراغ سبز دریافت کرد.

پوتین ماموریت نیروهای نظامی روس در قلمرو اوکراین را «صلح‌بانی» توصیف کرده است.

کشورهای غربی یک روز قبل، اقدام روسیه در به رسمیت شناختن مناطق دونتسک و لوهانسک در اوکراین را که تحت کنترل شورشیان مورد حمایت مسکو است محکوم کردند و رشته تحریم‌هایی را اعمال کرده‌اند.

پوتین، روز سه‌شنبه از مجلس علیای روسیه خواسته بود مجوز استفاده از نیروهای مسلح روسیه را در خارج از کشور بدهد.

به نوشته رویترز، یکی از معاونان وزرای دفاع روسیه به قانون‌گذاران گفت که روسیه «گزینه دیگری» ندارد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه، در توئیتی اعلام کرد که اتحادیه اروپا در یک بسته تحریمی، ۳۵۱ قانون‌گذار روس در دومای روسیه (مجلس سفلی) را به دلیل به رسمیت شناختن غیرقانونی استقلال دو منطقه دونتسک و لوهانسک تحریم می‌کند.

او همچنین گفت بسته تحریم‌ها که «اولین گام» اتحادیه اروپا است، شامل ۲۷ فرد و نهادی که تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال اوکراین را تضعیف می‌کنند می‌شود. به گفته او این تحریم بخش‌های سیاسی، نظامی، تجاری و رسانه‌ای روسیه را در بر می‌گیرد.

بورل همچنین گفت تحریم ‌ها روابط اقتصادی بین دو منطقه جدا شده و اتحادیه اروپا را هدف قرار داده و توانایی دولت روسیه برای دسترسی به سرمایه و بازارهای مالی اتحادیه اروپا را نیز شامل می‌شود.

جوزپ بورل همچنین گفت این اقدامات با هماهنگی نزدیک با شرکا و متحدان اتحادیه اروپا انجام می شود. او در توئیتی نوشت: «دیگر [از] خرید در میلان، مهمانی در سنتروپه، الماس در آنتورپ [خبری نیست.]»

مقامات روس روز سه‌شنبه از اعلام اینکه مرز مناطق تحت کنترل جدایی‌طلبان در اوکراین روی نقشه کجا آغاز می‌شود و در کجا پایان می‌یابد، خودداری کردند.

در همین حال، پوتین روز سه‌شنبه در سخنانی که به نوشته جروزالم پست خبرگزاری تاس منتشر کرد، گفت که توافق مینسک که برای پایان دادن به درگیری با جدایی‌طلبان در شرق اوکراین حاصل شده بود «دیگر وجود ندارد.»

کرملین همچنین اعلام کرد ولادیمیر پوتین روز سه شنبه معاهده‌های دوستی با دو منطقه جداشده تحت کنترل شورشیان در اوکراین را تصویب کرد.

روسیه می‌گوید این گام به آن کشور اجازه می‌دهد تا در آنجا پایگاه‌های نظامی بسازد، نیرو مستقر کند، روی موضع دفاعی مشترک توافق کند و یکپارچگی اقتصادی را تشدید کند.

در تحولی دیگر، و به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، روسیه روز سه شنبه اعلام کرد که کارکنان سفارت خود را از اوکراین خارج می‌کند.

پوتین همچنین روز سه‌شنبه در مسکو با الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان دیدار و گفت‌و‌گو کرد و به او گفت در منطقه قره‌باغ (که میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان درگیری رخ داد) شرایط «رضایت‌بخش است اما مشکلاتی» وجود دارد. او گفت درگیری در منطقه ناگورنو-قره‌باغ به طور عمده حل و فصل شده است اما به طور کامل خیر.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، دوشنبه شب در نشست اضطراری شورای امنیت که برای بررشی شرایط اوکراین برگزار شد گفت که پوتین تصریح کرده است روسیه امروز نسبت به همه سرزمین‌های امپراتوری روسیه ادعای «بر حقی» دارد؛ همان امپراتوری روسیه‌ای که فراتر از ۱۰۰ سال پیش، و قبل از اتحاد جماهیر شوروی، وجود داشت.