در حالی که گلولهباران شهرهای کییف و لوویو روز شنبه شدت گرفته است، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین میگوید در طول هفت هفته درگیری با روسیه ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سرباز اوکراینی در جنگ کشته و حدود ۱۰ هزار نفر مجروح شدهاند.
آمار دقیقی از تلفات غیرنظامیان در دست نیست اما به گفته برخی مقامات اوکراینی، اجساد بیش از ۹۰۰ غیرنظامی در خارج از پایتخت پیدا شده است که به گفته پلیس اکثر آنها به ضرب گلوله کشته شدهاند. روسیه بارها هدف قرار دادن غیرنظامیان در اوکراین را رد کرده و تهاجم خود به اوکراین را «عملیات ویژه نظامی» نام گذاشته است.
همچنین، دو روز پس از آن که مسکو با از دست دادن رزمناو مسکوا در دریای سیاه متحمل یک شکست تحقیرآمیز شد، وزارت دفاع روسیه حملات موشکی به کییف پایتخت اوکراین و شهر لووبو را افزایش داده است.
همچنین ببینید: در پی غرق شدن رزمناو «مسکوا»؛ روسیه: کارخانه موشکسازی کییف را هدف قرار دادیمدر این میان، معاون نخست وزیر اوکراین میگوید ایجاد ۹ کریدور تخلیه غیرنظامیان از جمله در شهر محاصره شده ماریوپل مورد توافق قرار گرفته است.
اما در حالی که کمک نظامی آمریکا و غرب به اوکراین ادامه دارد، روزنامه واشنگتن پست روز جمعه گزارش داد روسیه در یک یادداشت رسمی درباره عواقب بیسابقه ارسال محمولههای تسلیحاتی آمریکا به اوکراین هشدار داده است. بر اساس این گزارش، روسیه هشدار داد که ارسال محموله های سامانههای تسلیحاتی ایالات متحده و ناتو به اوکراین باعث تنشزایی بیشتر خواهد شد و میتواند عواقب غیرقابل پیش بینی داشته باشد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پوتین را متهم به «نسل کشی» در اوکراین کرده است.
این در حالی است که دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه و از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین، به ناتو هشدار داده است که در صورت پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو، مسکو سلاحهای هستهای و موشکهای مافوق صوت را در کالینینگراد، منطقه تحت محاصره روسیه در قلب اروپا، مستقر خواهد کرد. اقدامی که میتواند آتش جنگ را گسترش دهد.
ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، تاکید کرده است: «استفاده بالقوه روسیه از سلاحهای هسته ای تاکتیکی در جنگ با اوکراین را نمیتوان بیاهمیت شمرد، اما سیا تا کنون شواهد زیادی مبنی بر استفاده روسیه از این سلاحها به دست نیاورده است.»
برنز، پیشتر در ۲۴ ماه فوریه درباره جنگ اوکراین بر این نکته تاکید داشت که بزرگترین حمله علیه یک کشور اروپایی، پس از جنگ جهانی دوم، میتواند خطر استفاده از سلاحهای هسته ای را در پی داشته باشد.