آخرین تحولات جنگ در اوکراین: روسیه دیپلمات‌های فرانسوی و ایتالیایی را اخراج می‌کند

مدرسه‌ای در در آودیوکا، واقع در منطقه دونتسک اوکراین، که در جریان تهاجم روسیه ویران شده است (آرشیو)

به دنبال اخراج دیپلمات‌های روسی از کشورهایی اروپایی که ماه گذشته صورت گرفت، روسیه ۳۴ دیپلمات فرانسوی و ۲۴ دیپلمات ایتالیایی را اخراج می‌کند.

وزارت خارجه روسیه، چهارشنبه اعلام کرد که به دیپلمات‌های فرانسوی دو هفته فرصت داده می‌شود تا خاک این کشور را ترک کنند.

روسیه اعلام کرد که به «تصمیم تحریک‌آمیز و کاملا بی‌اساس مقامات فرانسوی» در ماه آوریل برای اخراج ۴۱ دیپلمات روسی پاسخ می‌دهد که به گفته مسکو به روابط میان دو کشور آسیب زده است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه به خبرگزاری دولتی «ریانووستی» گفت که ۲۴ دیپلمات ایتالیایی نیز اخراج خواهند شد ولی جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

چند کشور اروپایی ماه گذشته پس از متهم کردم نیروهای روسی به قتل غیرنظامیان در بوچا و سایر شهرهای خارج از کی‌یف، دیپلمات‌های روسی را اخراج کردند، اتهاماتی که مسکو به شدت آن را رد می‌کند.

قتل غیرنظامیان در بوچا

در تحولی دیگر، ارتش روسیه می‌گوید که چندین توپخانه را که آمریکا در اختیار اوکراین قرار داده بود، منهدم کرده است.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه چهارشنبه گفت که ارتش روسیه یک عراده توپ هویتزر ام۷۷۷ را در نزدیکی روستای «پیدرنه» در شرق منطقه دونتسک هدف قرار داده است. این وزارت‌خانه چندی بعد ویدیویی را منتشر کرد که نشان می‌دهد که یک پهپاد به مواضع توپخانه‌ای ارتش اوکراین حمله می‌کند.

ادعای وزرات دفاع روسیه توسط منابع خبری مستقل تأیید نشده است.

رجب طیب اردوغان

اما رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، می‌گوید که گسترش سازمان ناتو به این بستگی دارد که فنلاند و سوئد به «حساسیت‌های» ترکیه در مورد «تروریسم» احترام بگذارند.

او چهارشنبه به قانون‌گذاران حزب حاکم خود گفت که «توسعه ناتو برای ما تا حدی معنادار خواهد بود که به حساسیت‌های ما احترام گذشته شود.»

اردوغان ساعاتی پس از درخواست رسمی فنلاند و روسیه برای پیوستن به ائتلاف نظامی صحبت کرد، اقدامی که ناشی از نگرانی‌های امنیتی در مورد جنگ روسیه در اوکراین بود.

اظهارات او حاکی از آن بود که اردوغان از مخالفت خود با عضویت دو کشور شمال اروپا در ائتلاف به دلیل حمایت ادعایی آنها از شبه نظامیان کرد صرف نظر نمی‌کند.

رئیس‌ جمهوری ترکیه گفت که «سوئد و فنلاند تروریست‌ها را به ما تحویل نخواهند داد، اما از ما می‌خواهید که به شما اجازه دهیم به ناتو بپیوندید.»


این در حالی است که بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توییتر، گفت: «این روزی تاریخی برای اتحاد ما و جهان است.»

او در ادامه افزود: «چندی پیش هیچ کسی این گام را پیش‌بینی نمی‌کرد، اما جاه‌طلبی‌های وحشتناک پوتین خطوط ژئوپولتیک قاره ما را تغییر داده است»

بوریس جانسون در پایان پیام خود گفت که مشتاقانه در انتظار استقبال سریع از فنلاند و سوئد در خانواده ناتو است.

سربازان اوکراینی

در تحولی دیگر، مسکو می‌گوید که روند تسلیم شدن سربازان اوکراینی مستقر در کارخانه فولاد «آزوف‌استال» در بندر ماریوپل ادامه دارد.

وزارت دفاع روسیه چهارشنبه گفت که ۹۵۹ سرباز اوکراینی روز دوشنبه تسلیم شدند.

مقامات اوکراینی می‌گوید که به نیروهای خود دستور داده است که جانشان را نجات دهند. به گفته این کشور، مأموریت مقابله با نیروهای روسی در دفاع از کارخانه آزوف‌ستال تکمیل شده است.

اوکراین در توضیح خروج سربازان خود از این کارخانه از واژه «تسلیم» استفاده نکرد.

اما نتایج آمار سازمان «کیل برای اقتصاد جهانی» نشان می‌دهد که ایالات متحده آمریکا حدود سه برابر بیشتر از اتحادیه اروپا به اوکراین کمک کرده است.

براساس این آمار با احتساب بسته کمکی جدیدی که اخیرا توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده تصویب شده است، حمایت نظامی، مالی، و بشردوستانه آمریکا از اوکراین از ۲۴ ژانویه تا ۱۰ مه بیش از ۴۵ میلیارد دلار بوده است.