هزینه ۳۰۰ میلیون دلاری روسیه برای اعمال نفوذ در انتخابات کشورهای جهان

کرملین، روسیه (آرشیو)

ایالت متحده برآورد می‌کند که در هشت سال اخیر، روسیه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار برای اعمال نفوذ در انتخابات کشورهای مختلف جهان به احزاب دست راستی کمک رسانده است. در همین حال سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پیش‌بینی می‌کنند که طی ماه‌های آینده، روسیه در واکنش به تحریم‌های آمریکا برای حفظ نفوذ خود در خارج از کشور به عملیات مخفی متوسل شود.

یکی از مقامات اطلاعاتی-امنیتی آمریکا روز سه‌شنبه ۱۳ سپتامبر در تماس‌های تلفنی نتیجه تحقیقات خود در باره عملیات پشت پرده روسیه برای تاثیرگذاری بر روند دموکراتیک و انتخابات در بیش از ۲۴ کشور جهان در اروپا، آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین را در اختیار خبرنگاران قرار داد. این مقام که نام او فاش نشده است، گفت روسیه برای دستکاری از درون در نظام‌های دموکراتیک، به احزاب ملی‌گرای دست راستی و همچنین اندیشکده‌های محافظه‌کار پول می‌رساند.

این مقام افزود که این ۳۰۰ میلیون دلار در واقع «نوک کوه یخ» است و سازمان‌های اطلاعاتی-امنیتی آمریکا از طریق همکاری با کشورهای متعهد و شریک آمریکا در جهان، داده‌های بیشتری را درباره تهدید روسیه، گردآوری می‌کنند.

این مقام اطلاعاتی از کشورهای خاصی که هدف کارزار اعمال نفوذ روسیه قرار گرفته‌اند، نام نبرد و شواهدی را درباره پرداخت پول از سوی روسیه به نهادهای خارجی، ارائه نداد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی روز سه‌شنبه ۲۲ شهریورماه گفت که این برآورد امنیتی نتیجه تحقیقات سازمان‌های اطلاعاتی-امنیتی آمریکا است و روز دوشنبه طی تلگرام‌های محرمانه، در اختیار نمایندگی‌ها و سفارتخانه‌های آمریکا قرار گرفته است. پرایس گفت برای مبارزه با این اقدامات روسیه باید درباره آن، به شیوه‌های مختلف، افشاگری شود.

نیویورک تایمز می‌نویسد ارسال تلگرام حاوی برخی اطلاعات محرمانه به سفارتخانه‌ها، نخستین اقدام دولت بایدن برای افشای دامنه مداخلات روسیه در روندهای سیاسی جهانی و انتخابات، که به منظور تشویق دولت‌های دیگر برای مبارزه با آن انجام گرفته است.

گزارش آمریکا به چندین نهاد اطلاعاتی–امنیتی روسیه از جمله اداره خدمات امنیتی فدرال و فعالان دیگر از جمله صاحبان کسب و کار اشاره می‌کند که در این کارزار سهیم هستند. آمریکا در این رابطه از دو نفر اسم برده است: یوگنی پریگوژین و الکساندر باباکف، هر دو از نزدیکان پوتین، که در اعمال نفوذ سیاسی مخفیانه در کشورهای خارجی نقش دارند. باباکف که یک قانونگذار روسی است، همراه با دو نفر دیگر بهار گذشته از سوی وزارت دادگستری آمریکا به اعمال نفوذ غیرقانونی و اشاعه سوء اطلاعات، متهم شد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که در این باره تنظیم کرده است، می‌نویسد سفارت روسیه در واشنگتن از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پی برده‌اند که روسیه می‌خواهد در ماه‌های آینده برای دور زدن تحریم‌های آمریکا در واکنش به جنگ اوکراین، بر تلاش‌های مخفیانه خود برای اعمال نفوذ سیاسی و مداخله در کشورهای مختلف جهان، بیافزاید.

مقام امنیتی به خبرنگاران گفت آمریکا محرمانه اطلاعات خود را با برخی از کشورهای دوست و متعهد، در میان گذاشته است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، اخیرا بیانیه ملی وضعیت اضطراری آمریکا در مداخله در انتخابات دموکراتیک کشورهای خارجی را تمدید کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، برآورد امنیتی آمریکا حاکی است که برخی شرکت‌های روسیه به طور محرمانه پول نقد، رمزارز، و هدایای گران‌قیمتی را در آمریکای مرکزی، آسیا، خاورمیانه، و شمال آفریقا، هزینه کرده‌اند. این برآورد امنیتی در پی حمله روسیه به اوکراین و به درخواست کاخ سفید، تهیه شده است.