ریحانه انصاری‌نژاد برای اجرای حکم ۴ سال حبس تعزیری به زندان اوین منتقل شد

ریحانه انصاری نژاد، فعال کارگری (آرشیو)

ریحانه انصاری‌نژاد، فعال کارگری، روز دوشنبه ۱۵ آبان برای اجرای حکم چهار سال حبس تعزیری خود به زندان اوین منتقل شد.

این فعال کارگری در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به چهار سال زندان و دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی و ممنوع الخروجی محکوم شده بود.

ماموران وزارت اطلاعات روز ۲۲ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ ریحانه انصاری‌نژاد را در خانه‌اش بازداشت کردند. او پس از ۸۷ روز بازجویی با وثیقه یک و نیم میلیارد تومانی آزاد شد.

بازداشت او و شمار دیگری از فعالان کارگری و معلمان، از جمله رضا شهابی، حسن سعیدی، داود رضوی، و رسول بداقی، در ارتباط با دیدار با سسیل کولر و ژاک پاری، دو فعال سندیکایی فرانسوی، در تهران انجام شد.

پس از آن، تلویزیون جمهوری اسلامی فیلمی از دیدار این فعالان در یک رستوران پخش کرد و شبکه عربی ‎زبان «العالم»، متعلق به رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی، روز ۱۴ مهر سال قبل با انتشار «اعترافات اجباری» دو شهروند فرانسوی، اعلام کرد که آنها برای تدارک یک «انقلاب و سرنگونی جمهوری اسلامی» حدود پنج ماه پیش به ایران سفر کردند.

این دو فعال سندیکایی فرانسوی همچنان با شماری از این فعالان کارگری و معلمان زندانی هستند.

بازداشت این دو و سایر فعالان کارگری و معلمان ایرانی، انتقادهای گسترده اتحادیه‌های کارگری و معلمان در جهان را به همراه داشته است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نوشت که حکم ۴ سال زندان برای جرم‌های مرتکب نشده، بر اساس «سناریوسازی‌های کاذب و‌ خلاف واقع» صادر شد و دادگاه تجدید نظر هم بدون در نظر گرفتن نواقص در پرونده ریحانه انصاری‌نژاد، حکم دادگاه بدوی را تایید کرد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه با محکومیت شدید زندانی شدن ریحانه انصاری‌نژاد، خواستار لغو‌ کامل این‌ «حکم ظالمانه» و آزادی بدون قید و شرط او و‌ تمامی فعالین کارگری، معلمان و‌مدنی شد.

  • بازداشت فواد فتحی، فعال کارگری، در تهران

کانال تلگرامی «منشور آزادی، رفاه، برابری» خبر داد که فواد (سیروس) فتحی، فعال کارگری، عصر روز شنبه ۱۳ آبان در تهران به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، این فعال کارگری کُرد پس از بازداشت در تماسی تلفنی به خانواده‌اش خبر داده که در زندان اوین به سر می‌برد و توسط بازپرس شعبه هفتم دادسرای اوین تفهیم اتهام شده است.

کانال تلگرامی «منشور آزادی، رفاه، برابری» اشاره کرد که هنگامی که خانواده آقای فتحی روز یکشنبه ۱۴ آبان، جهت پیگیری وضعیت او به دادسرای اوین مراجعه کردند، مقامات زندان به آنها گفتند که نام این فعال کارگری در سامانه ثبت نشده است و به عبارت دیگر، منکر وجود وی در زندان شدند.

این موضوع موجب نگرانی خانواده فواد فتحی شده است.

این فعال کارگری پیش از این و در روز ششم اردیبهشت سال ۱۳۹۸ و در آستانه روز جهانی کارگر بازداشت و زندانی شده بود.