در پی انتشار تصاویری از آثار ضرب و جرح بر چهره یک دانشآموز در شهر ارومیه، اداره کل آموزش و پرورش آذربایجانغربی اعلام کرد که با متخلفان این حادثه «برخورد قانونی و جدی» خواهد شد.
به گزارش منابع محلی، تصویری از یک دانشآموز ساکن محله شهریار ارومیه که توسط یکی از مسئولان مدرسه مورد تنبیه بدنی قرار گرفته بود، روز گذشته در فضای مجازی منتشر شد و واکنشهای گستردهای را در پی داشت.
در اطلاعیهای که اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان در پی رسانهای شدن اذیت و آزار این دانش آموز منتشر کرده، تأکید شده است: «به دنبال وقوع این حادثه، موضوع با دستور مدیرکل آموزش و پرورش استان به صورت جدی در دست بررسی قرار گرفته و متخلف یا متخلفان احتمالی با برخورد قانونی مواجه خواهند شد.»
این اطلاعیه همچنین ادعا میکند که تنبیه بدنی دانشآموزان «خط قرمز» آموزش و پرورش است و هیچگونه تخلف یا قصوری در این زمینه قابل پذیرش نیست.
آموزش و پرورش آذربایجانغربی با اعلام اینکه اقدامات لازم برای پیگیری این حادثه در حال انجام است، از عزم جدی خود برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی در آینده خبر داد.
گزارشهای آماری سازمانهای مدنی حاکی است که تعداد دانش آموزانی که مورد اذیت و آزار قرار میگیرند، فراگیر است اما واکنش مقامات آموزشی تنها به مواردی ابراز میشود که جنبه رسانهای پیدا میکند.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در روز ۲۳ آبان اعلام کرد از آغاز سال جاری خورشیدی تاکنون دستکم ۳۱ دانشآموز دست به خودکشی زدهاند که منجر به جانباختن ۲۶ تن از آنها شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران پیش از این در بیانیهای، تهدید مستقیم مدیران مدارس به «برخوردهای انضباطی و حتی قضایی» از سوی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان را در راستای «قطع صدای جامعه مدنی» و «تنگنظری و لجاجت با نهادهای متخصص و صاحب صلاحیت مدنی» ارزیابی کرده بود.
این شورای فرهنگیان، سیستم تعلیم و تربیت رسمی کنونی با سیاستهای مخرب آن را «موجد و مولد برخی از آسیبها یا عامل شدت و حدت آنها» به دانشآموزان دانسته و بر ضرورت «بهرهگیری از انگیزه و ظرفیت نهادهای مردمنهاد کاربلد» تاکید کرده است.
در حالی که کاستیها و بحرانهای آموزشی در سالهای اخیر شدت گرفته، مقامات جمهوری اسلامی در این سالها تمرکز خود را به تغییر محتوای کتب درسی معطوف کردهاند.
تغییر محتوای کتب درسی و تغییر رویکرد آموزشی در مدارس سالها است که یکی از دغدغههای رهبر جمهوری اسلامی است.
علی خامنهای در سالهای اخیر بارها خواستار بازبینی محتوای کتابهای درسی شده است. او در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ در دیدار با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور گفت که «مطالب بیفایده کتب درسی باید حذف شود.»
او درباره منظور خود از «مطالب بیفایده» توضیحی نداد.