یک مقام قضایی در استان مرکزی از آغاز اجرای طرحی به نام «قاضی در مدرسه» در این استان خبر داد که پیشگیری از «جرایم اینترنتی و آسیبهای ویژه مجازی» از جمله اهداف آن معرفی شده است. طرحی که پیش از این در چند استان دیگر نیز به اجرا درآمده است.
به گزارش خبرگزاری «میزان» که پایگاه خبری قوه قضاییه جمهوری اسلامی است سعید جزائی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی اجرای طرح کشوری «قاضی در مدرسه» را «با هدف ارتقای سطح سواد حقوقی دانش آموزان و کاهش میزان جرم و بزهکاری در میان آنان» دانست و گفت که این طرح «با محوریت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم» قوه قضاییه و «با همراهی اداره کل آموزش و پرورش» در استان مرکزی اجرا میشود.
به گفته این مقام قضایی در این طرح، «قضات دادگستری در ساعات آموزشی در مدارس حضور پیدا میکنند» و به دانشآموزان «آموزشهای لازم» را ارائه میدهند تا به گفته او «آنان با حقوق و وظایف قانونی خود آشنا شوند.»
با اینکه جزائی تلاش کرده تا این طرح را یک طرح برای بالا بردن دانش حقوقی دانش آموزان معرفی کند اما تاکید چندباره او به موضوعات مرتبط با فضای مجازی و آنچه «ترویج بیعفتی» نامیده، حکایت از آن دارد که چنین طرحی ابعاد دیگری دارد که با تحولات چند سال اخیر و به خصوص نقش برجسته نسل «زد» در اعتراضات اجتماعی مرتبط است.
رئیس دادگستری استان مرکزی در همین زمینه با اشاره به گسترش استفاده از فضای مجازی در بین جوانان، نوجوانان و حتی کودکان گفته که «دسترسی آسان به فضای گسترده اینترنت، باعث ورود خرده فرهنگ تهاجمی کشورهای دیگر» به کشور شده است که به گفته او «باعث بروز بیحیایی، بیپروایی، بیخیالی و حتی ترویج بیعفتی در شهرها به خصوص شهرهای بزرگ شده» است.
حضور مقامات قضایی در مدارس در حالی آغاز میشود که پیش از این و سال گذشته تعداد زیادی آخوند توسط مقامات آموزش و پرورش جذب مدارس شدند تا به پیشبرد اهداف ایدئولوژیک حکومت بپردازند. اقدامی که تحت عنوان «طرح امین» انجام شده بود و حمید نیکزاد، مشاور وقت وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی با اشاره به استخدام سه هزار طلبه در سیستم آموزشی کشور گفته بود «طلبههایی» که در طرح «امین» با این وزارتخانه همکاری میکنند، کاملا «خودجوش» و «جهادی» فعالیت میکنند.
فراهم شدن مقدمات حضور آخوندها در دوره دولت قبلی آغاز شد که بر همین اساس یوسف نوری آذرماه سال ۱۴۰۱ پس از حضور پررنگ دانش آموزان در اعتراضات سراسری، از حوزه علمیه برای تغییر باور دانشآموزان درخواست کمک کرده بود. او در آن زمان گفته بود: «باید تعامل و ارتباطمان را با مسجد و نهادهای بیرونی مانند حوزه علمیه بیشتر کنیم.»
در سالهای اخیر، جمهوری اسلامی تغییرات بنیادین در مدارس را با ایجاد تغییرات گسترده و تفکیک جنسیتی در کتابهای درسی شدت بخشید و با وارد کردن آخوندها به سیستم آموزشی در حال عملیاتی کردن آن است. به نظر میرسد در ادامه این روند شاهد حضور پررنگ مقام قضایی در مدارس خواهیم بود.
ایجاد تغییرات در سیستم آموزشی و کتابهای درسی یکی از مطالبات علی خامنهای از دولتها است که بارها به آن تاکید کرده است.