با ادامه روند صعودی گرانی و تورم در ایران، یک فعال صنفی اقتصادی میگوید سرانه مصرف گوشت کارگران به کمتر از سه کیلوگرم در سال رسیده است و «این آمار برای هر جامعهای نگرانکننده است.»
به گزارش خبرگزاری ایلنا در روز دوشنبه ۱۷ مرداد، مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت بستهبندی گوشت و مواد پروتئینی کشور گفت که برای تهیه غذای گوشتی برای یک خانواده کارگری، «باید کل دستمزد آن روز نانآور خانواده برای خرید فقط یک کیلوگرم گوشت قرمز هزینه» شود.
پیشتر مرکز آمار ایران سرانه مصرف گوشت قرمز شهروندان را سالانه چهار کیلوگرم اعلام کرده است.
بنا بر گزارشهای پیشین در مهر ماه ۱۴۰۰، سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران از ۱۲ کیلو به ۶ کیلو کاهش یافته و به گفته معینالدین سعیدی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس مصرف گوشت قرمز از میزان مصرف دوران جنگ هم کمتر شده است.
بنا بر قیمتهای ارائه شده در روز دهم مرداد قیمت هر کیلو گوشت ران گوسفندی با استخوان ممتاز، «۲۱۶ هزار تومان» است، در حالی که بر اساس مصوبه مزدی شورای عالی کار، حداقل دستمزد روزانه کارگران ۱۳۹ هزار و ۳۲۵ تومان است.
یک کارگر پیمانکاری شهرداری با دستمزد حداقلی به ایلنا گفته سرانه مصرف گوشت خانوادهاش به «صفر» رسیده و افزوده، «ما چندین ماه است که اصلا گوشت قرمز نخریدهایم» و «اگر اوضاع به همین شکل باشد تا پایان سال هم خرید نمیکنیم.»
به گفته یک کارگر عسلویه که درآمدش بیش از حداقل حقوق کارگران است، گفته همسر و دو فرزندش در اصفهان «هر دو یا سه ماه، یکی دو کیلو گوشت خورشتی میخرند» و «هر ۱۵ روز یک بار» غذای حاوی گوشت قرمز مصرف میکنند و «در بهترین حالت، سالی سه یا همان چهار کیلوگرم» گوشت میخرند.
یک کارگر ساکن کردستان با حقوق حداقلی نیز گفته که خرید گوشت قرمز خانوادهاش در ماههای اخیر «به صفر» رسیده و «ماههاست سفره ما رنگ گوشت قرمز را ندیده» و «پول ما به خرید چند کیلو مرغ و تخم مرغ به زور میرسد.»
سرانه مصرف گوشت قرمز در آمریکا سالانه ۴۹ کیلوگرم، در آرژانتین ۴۰ کیلوگرم، در کشورهای اروپایی ۳۰ کیلوگرم، و در ترکیه ۲۷ کیلوگرم است.
بر اساس گزارش روزهای گذشته رسانهها در ایران، هشت کارگر در کمتر از ۷۰ روز، خودکشی کردهاند. این خودکشیها در زمانی صورت گرفته که دولت ابراهیم رئیسی به دفعات شعار «حمایت از اقشار آسیبپذیر، ممانعت از گرانیها، و جلوگیری از کوچک شدن سفره خانوار، کمک به احیای معیشت دهکهای پایین اقتصادی و توزیع یارانه اقتصادی در سفره خانوادهها» سر داده است.
همچنین ببینید: تبعات پنهان «جراحی اقتصادی»؛ خودسوزی ۸ کارگر در ۷۰ روز