پاسخ مخالفان به «اصلاحات ساختگی» حکومت: انگشت در «برگ خونین صندوق جمهوری اسلامی» نمی‌زنیم

در ادامه مخالفت شهروندان با شرکت در رأی‌گیری میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی، بسیاری از کاربران حضور در «انتصابات حکومت» را «خیانت به ایران» می‌دانند؛ در مقابل، مدافعان حکومت معتقدند رأی جنبه «مشورت» دارد و «بیعت» با جمهوری اسلامی اصل است.

علی کریمی، چهره محبوب تاریخ فوتبال ایران و از مخالفان جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه هفتم تیر، در شبکه اجتماعی ایکس طرحی منتشر کرد که نشان می‌دهد علی خامنه‌ای با اسلحه به سمت یک فرد با چشم بسته نشانه گرفته و آن فرد گلوله‌ای را در صندوق رأی می‌اندازد.

آقای کریمی با استفاده از هشتگ‌های «هر رأی خیانت به ایران»، «رأی بی رأی»، و «سیرک انتخابات»، با اشاره تلویحی به یاد قربانیان نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی، نوشت: «یاد آر، ز شمع مرده یاد آر.»

یاشار تبریزی، کنشگر مشروطه‌خواه و زندانی سیاسی پیشین، نیز در پیامی ویدئویی با تأکید بر این که «در انتصابات حکومت شرکت نخواهم کرد»، در اینستاگرام گفت: «انگشت در برگ خونین صندوق جمهوری اسلامی نخواهم زد.»

این فعال سیاسی با احترام به «جان‌باختگان و آسیب‌دیدگان راه آزادی و آبادی میهن»، و «زندانیان عقیدتی، سیاسی» و همچنین «معترضان اجتماعی که امروز بی‌نام و نشان و در بدترین شرایط در زندان‌های جمهوری اسلامی در بند هستند، گفت که خود نیز «با قید وثیقه خارج از زندان» است.

یاشار تبریزی تأکید کرد: «وزارت اطلاعات تهدیدم کرده که کوچکترین حرفی بزنم یا تحرکی داشته باشم زندگی‌ام را این بار نابود خواهند کرد و کاری می‌کنند که من هر روز هزار بار آرزوی مرگ کنم. بارها گفته‌اند که اگر سکوت نمی‌کنی از ایران برو، پاسخ من هم مثل همیشه این بوده که هرگز کشورم را در روزهای سخت ترک نمی‌کنم حتی اگر به قیمت جانم تمام شود.»

این کنشگر سیاسی با بیان این که «ما می‌توانیم به پایبندی به اساس مشروطه و آلترناتیوی شاهزاده رضا پهلوی از این حکومت مشروعه گذر کنیم»، گفت که نتوانسته در «روزهای سخت و حقارت‌آمیز» کنونی ساکت باشد و افزود: «من آماده پرداخت هر هزینه‌ای هستم.»

همچنین، خواهر دادخواه حمید رسولی، از معترضان کشته شده در جریان سرکوب حکومتی اعتراضات سراسری آبان ۹۸، در پیامی ویدئویی بر مزار برادرش گفت که به خاطر او که مثل پویا بختیاری «پسر کسی بود» و مثل پژمان قلی‌پور، ابراهیم کتابدار، و فرزاد انصاری‌فر، «با گلوله جنگی همین نظام» کشته شد، در رأی‌گیری میان کاندیداهای حکومتی جانشینی ابراهیم رئیسی شرکت نمی‌کند.

زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی نیز، در پیامی صوتی که صدای آمریکا آن را در اختیار دارد، با تأکید بر ضرورت «تحریم انتخابات نمایشی و فرمایشی»، گفت که «مردم ایران با همبستگی پس از کنار زدن جمهوری اسلامی، در انتخاباتی آزاد نمایندگان خود را برای مدیریت انتخاب می‌کنند.»

همچنین ببینید: اختصاصی؛ زرتشت احمدی راغب: همراه ایرانیان آزادی‌خواه «انتخابات نمایشی» را تحریم می‌کنم

شهریار شمس، فعال مدنی و زندانی سیاسی پیشین، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دوستانمان را کشتید و زندانی کردید، بعد توقع دارید رأی بدهیم؟ لعنت و مرگ بر اصلاحات ساختگی و دروغین‌تان!»

از سوی دیگر، یک کاربر مدافع جمهوری اسلامی با تأکید بر این که «اصل رأی دادن بیعت است»، آنچه را که در برگه رأی نوشته می‌شود «مشورت» دانست. در پاسخ به این کاربر، امین نایب‌پور، شهروند فعال در شبکه اجتماعی ایکس گفت که «هیچ کس به اندازه این داعش وطنی ماهیت انتخابات» در جمهوری اسلامی را «دقیق توصیف نکرد.»

با نزدیک شدن زمان برگزاری رأی‌گیری میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی، هشتگ «در خانه می‌مانیم» در رسانه‌های اجتماعی فراگیر شده است و شماری از شهروندان گفته‌اند که در آنچه «سیرک انتخابات» می‌نامند، شرکت نخواهند کرد.

شاهزاده رضا پهلوی، روز پنج‌شنبه هفتم تیر، بار دیگر تأکید کرد: «هر رأیی که در صندوق این رژیم اهریمنی ریخته شود، فقط به عمر آن اضافه می‌کند.»

هم‌زمان، هشتگ «در خانه می‌مانیم» که روز پنج‌شنبه توسط کاربران در رسانه‌های اجتماعی فراگیر شده، با حمایت برخی خانواده‌های دادخواه نیز همراه بوده است.

از جمله، فاطمه حیدری، خواهر دادخواه جواد حیدری از کشته‌شدگان سرکوب اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در قزوین، با انتشار تصویری از محسن محمدپور، نوجوان جان‌باخته در سرکوب اعتراضات آبان ۹۸، تأکید کرد: «فردا در خانه می‌مانیم.»

برخی فعالان مدنی و روزنامه‌نگاران، و گروه قابل توجهی از کاربران با نام مستعار در شبکه اجتماعی «ایکس» با این هشتگ همراه شده‌اند.

سمیرا راهی، روزنامه‌نگار، تصویری از سارینا اسماعیل‌زاده نوجوان کشته شده در سرکوب اعتراضات ۱۴۰۱ را منتشر کرده و تأکید کرده است که «فردا در خانه می‌مانیم.»

کاربران رسانه‌های اجتماعی همچنین با اشاره به موارد مختلف نقض حقوق بشر توسط کارگزاران جمهوری اسلامی، از جمله اعدام، می‌گویند: «فردا در خانه می‌مانیم و به گلوله رأی نمی‌دهیم.»

همچنین، مصطفی مهرآیین، پژوهشگر و استاد دانشگاه که بخشی از مناظره‌اش با عباس عبدی روزنامه‌نگار، در روزهای گذشته در رسانه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته بود، در بیانیه‌ای از مردم ایران خواست که در انتخابات حکومتی شرکت نکنند.

او با انتشار متنی در حساب اینستاگرام خود خطاب به مردم ایران نوشت: «شما نیازی به هیچ میانجی از جمله نیروهای به اصطلاح اصلاح‌طلب میان خود و هسته سخت قدرت ندارید و باید منازعه خود با قدرت و تحقق اهداف و آرمان‌ها و خواسته‌های تان را مستقیم و در قالب اشکال متفاوت جنبش مدنی دنبال کنید.»

  • تأکید زندانیان سیاسی مشهد بر ضرورت همبستگی در مقابل جمهوری اسلامی

در آستانه برگزاری رأی‌گیری میان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی، شماری از زندانیان سیاسی محبوس در «بند ۶/۱» زندان وکیل‌آباد مشهد در بیانیه‌ای که شامگاه چهارشنبه ششم تیر منتشر شد، با فراخواندن مردم و گروه‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی به «همبستگی ملی»، خواستار ایجاد «تشکیلاتی منسجم» برای «به ثمر نشستن خیزش آینده حیاتی» شدند.

در این بیانیه که با امضای تعدادی از زندانیان سیاسی زندان وکیل‌آباد مشهد از جمله عباس واحدیان شاهرودی و جواد لعل‌محمدی منتشر شده، آمده است: «دنیا و مجامع جهانی زمانی برای اپوزیسیون ایران ارزش قائل می‌شوند که ببینند علی‌رغم همه اختلافات فکری، ما توان هم صدایی را داریم و در مشترکات مهمی چون نابودی رژیم استبدادی و برقراری حکومت دموکراتیک که ضامن صلح و ثبات منطقه و جهان باشد، کنار یکدیگریم.»

تاکنون امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و علیرضا زاکانی از رقابت بر سر جانشینی رئیسی کناره‌گیری کرده‌اند و در صورتی که در فرصت باقی مانده، نامزد دیگری انصراف ندهد، رأی‌گیری در میان چهار نامزد باقی‌مانده جمهوری اسلامی،‌ یعنی محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، مسعود پزشکیان و مصطفی پورمحمدی انجام خواهد شد.

در این حال، شهروندان از راه‌های مختلف، از جمله آتش زدن بنرهای تبلیغاتی نامزدها، مخالفت خود را با انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کنند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

آتش زدن بنرهای انتخاباتی پزشکیان و قالیباف در بوکان

مخالفت‌ها با آنچه «نمایش و سیرک انتخابات» نامیده می‌شود، ادامه دارد و ناظران می‌گویند فرقی میان کارگزاران جمهوری اسلامی از جناح‌های اصلاح‌طلب و اصول گرا وجود ندارد. از جمله، حسین رونقی، فعال مدنی، روز چهارشنبه در پیامی ویدئویی تأکید کرد که «کلیت جمهوری اسلامی فقط یک سد در مسیر پیشرفت آزادی و آبادی ایران است.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

حسین رونقی: کلیت جمهوری اسلامی فقط یک سد در مسیر پیشرفت، آزادی و آبادی ایران است

از سوی دیگر، در میان حامیان نامزدهای مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی نیز درگیری‌هایی گزارش شده است. از جمله ویدئویی از درگیری حامیان مسعود پزشکیان و محمدباقر قالیباف در میدان انقلاب تهران منتشر شده است.


همچنین سردبیر «رجا نیوز»، رسانه نزدیک به جریان سیاسی موسوم به «جبهه پایداری» و از حامیان سعید جلیلی، طرفداران قالیباف را «یک مشت رأی به حرام» خوانده است.

علیرضا سلیمانی در شبکه اجتماعی ایکس تأکید کرد که حامیان محمدباقر قالیباف «برای یک مشت رأی به حرام در نقش پیاده‌نظام ستاد پزشکیان و تکمیل‌کننده سناریوهای خطرناک امنیت ملی ظاهر شدند.»

علاوه بر این، حمله یک نماینده ستاد سعید جلیلی به مخالفان حجاب اجباری مورد توجه کاربران در رسانه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

مریم اشرفی گودرزی گفته است اگر زنی برای خودش این آزادی را قائل شود که بدون حجاب وارد جامعه شود، باید برای مردی که توسط او تحریک می‌شود نیز این آزادی را قائل باشد که به او تعرض کند.

در حالی که گزارش‌های شهروندی حاکی از آن است که در کف جامعه از «سیرک انتخابات» خبری نیست، فعالان رسانه‌ای ستادهای تبلیغاتی نامزدهای حکومتی برای جانشینی رئیسی ادعا می‌کنند برنامه‌هایشان پرشور برگزار می‌شود.

در این حال، گزارش ویدئویی منتشر شده که نشان می‌دهد اتوبوس‌هایی افرادی را که گفته شده «سه هزار نفر» هستند، از شرکت شیرین‌عسل شبستر برای حضور در برنامه انتخاباتی مسعود پزشکیان به تبریز منتقل کرده‌اند.

رأی‌گیری میان چهار نامزد باقی‌مانده مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی ابراهیم رئیسی، روز جمعه هشتم تیر برگزار خواهد شد.