ادعایی درباره آمنه‌سادات ذبیح‌پور که جنجالی شد؛ ماجرای نیویورک و اختلاف احمدی‌نژادی‌ها با «بازجو خبرنگار» صداوسیما

آمنه‌سادات ذبیح‌پور، معروف به بازجوخبرنگار در کنار همکارانش ـ آرشیو

ادعای یک وکیل نزدیک به محمود احمدی‌نژاد درباره آمنه‌سادات ذبیح‌پور، کارمند صدا و سیمای جمهوری اسلامی که به «بازجو خبرنگار» شهرت دارد، واکنش‌های بسیاری در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته است.

پس از انتشار خبر مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش در سانحه سقوط هلی‌کوپتر، آمنه‌سادات ذبیح‌پور، چهره رسانه‌ای حکومتی، با انتشار تصویری از محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری پیشین، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به عنوان کسی که هشت سال خبرنگار برنامه‌هات بودم، از تو بیزارم! دوزاری.»

در واکنش به این توییت، که برخی کاربران آن را واکنشی به لباس سیاه نپوشیدن احمدی‌نژاد در عزای رئیسی دانسته‌اند، علی حسینی، وکیل دادگستری نزدیک به محمود احمدی‌نژاد، نوشت: «کاش آن روز صبح در هتل وارویک نیویورک به محافظ‌ها تشر نمی‌زد که به من و شما هیچ ربطی ندارد که دیشب فلان خبرنگار تا صبح رفته توی اتاق فلان عکاس.»

پس از پاسخ وکیل نزدیک به احمدی‌نژاد، آمنه‌سادات ذبیح‌پور نوشته خود را پاک کرد و در پی این اقدام، علی حسینی نیز نوشته مذکور را از حساب خود در ایکس حذف کرد، اما بازتاب آن در رسانه‌های اجتماعی همچنان ادامه یافت.

هرچند در اظهارات علی حسینی نامی از عکاس خاصی برده نشده بود، روزبه جدیدالاسلام، عکاس خبری که هیئت دولت جمهوری اسلامی را در سفرهای رسمی همراهی می‌کند، به این سخنان واکنش نشان داد.

جدیدالاسلام که چند متن درباره این موضوع در ایکس منتشر کرد و سپس آنها را حذف کرد، در یکی از این نوشته‌ها علی حسینی را «کلاهبردار و شیاد» خواند که «در هیچ یک از سفرها همراه هیچ هیئتی حضور نداشته» و «الان دارد از فرصت استفاده می‌کند که خودی نشان بدهد.»

او همچنین از این وکیل دادگستری خواست که «اگر صداقت دارد، عکس از ویزای سفر خود منتشر کند.»

واکنش روزبه جدیدالاسلام به افشاگری درباره آمنه‌سادات ذبیح‌پور

برخی کاربران نیز، سابقه دوستی آمنه‌سادات ذبیح‌پور با روزبه جدیدالاسلام را یادآوری کردند، چنان که به روش غیرمعمول افراد نزدیک به جمهوری اسلامی که زن و مرد یکدیگر را با نام کوچک خطاب قرار نمی‌دهند، پیش از این با دفاع از او در شبکه اجتماعی ایکس، او را «آمنه» خطاب کرده بود.

این مکالمات جنجالی، واکنش‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشته است. از جمله علی کریمی با به کار بردن هشتگ‌های «بازجو خبرنگار» و «آکله سادات»، و با اشاره به این که برخی کاربران زن به عنوان شادی مرگ رئیسی تصاویر برهنه یا نیمه برهنه از خود منتشر کردند، نوشت: «طرف رئال نود می‌داده، وقتی نود مد نبوده است.»

ساسان آقایی، روزنامه‌نگار نیز، نوشت: «همان‌هایی که پلیدترین توهین‌ها، بی‌شرافتی‌ها و سناریوها را علیه شریف‌ترین، نجیب‌ترین، دلیرترین و زیباترین فرزندان ایران‌زمین به انجام رساندند، امروز تشت رسوایی و نشان شغل دایمی‌شان از هتل وارویک نیویورک آویزان است.»

او همچنین تأکید کرد که «زمین گرد است» و «خدا وجود دارد.»


در ادامه واکنش‌ها، روز پنج‌شنبه سوم خرداد، حمید فیض‌آبادی، از فعالان نزدیک به احمدی‌نژاد در ویدئویی با لحن توهین‌آمیز و ادبیات جنسیت‌زده همچنین تهدید کرد که «بار بعد افشاگری می‌کنم.»

عبدالرضا داوری، از چهره‌های رسانه‌ای نزدیک به محمود احمدی‌نژاد، در واکنشی متفاوت گفت که «اگر قبل از عزیمت به نیویورک صیغه‌ای خوانده و به هم حلال بوده‌اند، چه اشکالی دارد؟ چرا عده‌ای کاسه داغتر از آش هستند؟»

اظهارنظر عبدالرضا داوری درباره رابطه خصوصی آمنه‌سادات ذبیح‌پور

یک کاربر دیگر نیز در واکنش به سخنان داوری، با بیان این که «واقعا هیچ امیدی به حافظه‌ی توییتر فارسی نیست» به ادعای روابط خارج از ازدواج عبدالرضا داوری اشاره کرد و نوشت: «انگار هیچ کس یادش نیست همین چند سال پیش تشت رسوایی خودش افتاده بود و زنش اسکرین‌شات‌هایش رو توییت می‌کرد.»

در پی افشاگری‌ها، برخی کاربران با استفاده از عبارات و توصیف‌هایی که ضدزن و جنسیت‌زده محسوب می‌شوند، درباره آمنه‌سادات ذبیح‌پور اظهارنظر کردند که این مسئله مورد انتقاد برخی دیگر قرار گرفته است.

در مقابل، شماری از شهروندان گفته‌اند که «سکس آمنه‌سادات ذبیح‌پور و عکاس در نیویورک، نه ناظر به زن بودن و حق او در روابط خصوصی‌اش» بلکه «ناظر به دورویی» او است.

به گفته این دسته از کاربران، آمنه‌سادات ذبیح‌پور کسی است که «نان در خون» زنانی می‌زند که «برای تضمین آزادی و حق مالکیت بر بدن‌شان سرکوب شده‌اند.»

سارا امت‌علی، کارشناس آموزشی، نوشته است: «تنفر ما از آمنه ذبیح‌پور و فاضلاب متعفنی که امثال آمنه‌سادات در آن غرق شده‌اند، نباید باعث بشود من به اصول زن، زندگى، آزادى که مهم‌ترین حق زن بر بدنش است، پشت کنم.»

او با بیان این که «برای تحقیر آمنه‌سادات هزار هزار دلیل هست»، گفت که نیازی نیست برای تحقیر او به روابط خصوصی‌اش با «فلان عکاس» متوسل شد.

نسبت دادن عبارت «بازجو خبرنگار» به آمنه‌سادات ذبیح‌پور پس از آن بود که سپیده قلیان، فعال مدنی که در حال حاضر زندانی است، شهادت داد این کارمند صدا و سیما در جلسات بازجویی‌اش حضور داشته است.