اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه ۱۷ دی با اعتراضات فرهنگیان بازنشسته و تجمعات هفتگی بازنشستگان مخابرات در چند شهر و همچنین با تجمع کارگران برخی صنایع نفت و گاز ادامه یافت.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز دوشنبه هفدهم دی، گروهی از بازنشستگان فرهنگی در تهران تجمع کردند و در اعتراض به تشدید مشکلات معیشتی شعار دادند: «با این همه منابع، وضع ایران خرابه.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تصاویری دیگر از تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی در تهران: «با این همه منابع وضع ایران خرابه»
شماری از این معترضان که از معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ بودند، در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات خود، شعار دادند: «پرداخت با خسارت، جبران این جنایت.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تجمع فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۲: «پرداخت با خسارت، جبران این جنایت»
همچنین، یکی از معترضان بازنشسته در روایتی از دریافت «پیامک تهدیدآمیز» از سوی مقامات حکومتی پیش از برگزاری این تجمع پرده برداشت.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
روایت بازنشستگان فرهنگی معترض از دریافت «پیامک تهدیدآمیز» پیش از تجمع: «ننگتان باد»
علاوه بر ارسال «پیامک تهدیدآمیز» به بازنشستگان معترض برای جلوگیری از برگزاری تجمع اعتراضی، گزارشهای تصویری حاکی از حضور مأموران نیروی انتظامی در تجمع فرهنگیان بازنشسته است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
حضور نیروی انتظامی در تجمع فرهنگیان بازنشسته
همزمان با برگزاری تجمع بازنشستگان فرهنگی، اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات نیز که روزهای دوشنبه برپا میشود، امروز در چند شهر جریان داشت.
بازنشستگان معترض مخابرات در ایلام شعار دادند: «یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بازنشستگان معترض مخابرات در ایلام: «یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه»
در تهران نیز شماری از معترضان بازنشسته مخابرات تجمع کردند و شعار دادند: «عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در تهران: «عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم»
همچنین، در کرمانشاه گروهی از بازنشستگان مخابرات تجمع کردند و اعتراض خود را با شعار «این همه بیعدالتی، هرگز ندیده ملتی» نشان دادند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بازنشستگان معترض مخابرات در کرمانشاه: «این همه بیعدالتی، هرگز ندیده ملتی»
در این حال، اعتراض در بخش صنایع نفت و گاز نیز همچون روزهای گذشته ادامه داشت و امروز دوشنبه گروهی از کارگران اخراج شده، که در مورد آنها از اصطلاح «تعدیل شده» استفاده شده است، شرکت پتروشیمی ارغوان گستر در ایلام تجمع کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تجمع اعتراضی کارگران تعدیلشده شرکت «پتروشیمی ارغوان گستر»
تداوم اعتراضات معیشتی در حالی است که رسانههای حکومتی اعلام کردند حداقل دستمزد ماهانه در ایران که در آغاز سال ۱۴۰۳ خورشیدی معادل حدود ۱۱۳ دلار آمریکا بود، در ماههای پایانی سال و با توجه به شوکهای مداوم نرخ ارز در ماه دی، به «حدود ۸۸ دلار» رسیده است.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
حکومت جمهوری اسلامی در مقابل این اعتراضات، برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان و تشکلهای مستقل کارگری، معلمان و بازنشستگان را تشدید کرده است. در حال حاضر، شماری از این فعالان به اتهامات امنیتی زندانی هستند.
در ادامه سقوط ارزش ریال ایران در مقابل ارزهای خارجی بهویژه دلار آمریکا که بهای آن در بازار آزاد در روزهای گذشته به حدود ۸۲ هزار تومان رسید، سلمان ذاکر عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نسبت به بروز «قحطی» در ایران هشدار داده و گفته است در صورت «ادامه ناترازیها در این سطح، احتمال بروز قحطی» وجود دارد.
در این حال، شاهزاده رضا پهلوی از ایرانیان خواسته که «فراتر از خواستههای صنفی، پشتیبان و حامی اعتراضات یکدیگر باشند»، چرا که به تأکید او «با همبستگی و اتحاد همه اقشار ملت ایران است که میتوان به هدف بزرگتر که آزادی و نجات ایران است، دست یافت.»
همچنین ببینید: شاهزاده رضا پهلوی: دلار ۸۲ هزار تومانی دستاورد «رژیم بیکفایت» استپیشتر جمشید اسدی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفته بود که روند سقوط ریال در مقابل دلار از کنترل مقامات جمهوری اسلامی خارج شده و «اقتصاد ایران به مدیریت نظام ولایی از پاسداشت ارزشهای سرمایهای و مالی کشور ناتوان است. این سقوط صورت گرفته و هیچ چتر نجاتی وجود ندارد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
جمشید اسدی و محمد ماشینچیان از رابطه تبدیل داراییهای کشور به رمزارز و افزایش قیمت دلار میگویند
همچنین، رسانههای داخل ایران از وجود زمزمههایی درباره ادغام صندوقهای بازنشستگی «خالی و غارتشده» خبر دادهاند. یک فعال حقوق بازنشستگان این اقدام را «مصیبتی دیگر» برای مردم دانسته است که «روزگار تاریکتری» را برای بازنشستگان در پی خواهد داشت.
همچنین ببینید: زمزمه ادغام صندوقهای بازنشستگی؛ یک کنشگر صنفی: «مصیبت» است